Panama-Stad blinkt uit in markten en malls. De vele markten van Panama-Stad bieden het beste van handwerk afkomstig uit de verschillende Panamese regio's. De luxueuze malls zijn voor panameños veel meer dan shoppen; ze komen er om koffie te drinken, een filmpje te pakken, wat te eten of simpelweg om de koelte op te zoeken. 

Malls Panama-Stad

In het centrum aan het einde van de Avenida Balbao vind je Multicentro. Een aantrekkelijke mall met talrijke kledingzaken en andere winkels. Verspreid over vier verdiepingen zijn er ook souvenirzaakjes, bioscopen, koffiezaakjes, een casino en bioscopen. En op de bovenste verdieping zit ook nog een heel scala aan fastfood zaakjes voor pastas, Aziatische gerechten, steaks, hamburgers en andere specialiteiten. Een andere grote jongen is Multiplaza Mall ten oosten van het centrum in de richting van Panamá Viejo. Maar qua grootte is Albrook Mall ongeëvenaard. Een van de grootste shopping malls van Midden-Amerika met circa 469 winkels en 400 kiosken. Albrook Mall bevindt zich iets buiten het centrum van Panama-Stad op ruim 5 km ten westen van Multicentro.  

Markten Panama-Stad

Markten vind je in Panama-Stad in alle soorten en maten. Een voorbeeld van een typisch Panamees handwerk die je er kunt kopen is een mola. Een traditioneel kleurrijk textielontwerp afkomstig van de Kuna-indianen. In het oude centrum bij de Avenida Central vind je een authentieke markt waar dit soort handwerk gekocht kan worden. Maar let hier wel op want de markt is berucht om zakkenrollers (veelal kinderen). Liefhebbers van lokale souvenirs kunnen ook terecht op de ambachtsmarkt Mercado Nacional de Artesanías. Deze markt wordt gehouden naast de ruïnes van Panama Viejo. Een taxi is aan te raden gezien de geïsoleerde locatie en reputatie in de avonduren van dit gebied.

Vía España: bekende winkelstraat Panama-Stad

Vía España geldt als de bekendste winkelstraat van Panama-Stad. Een enorme straat met een bonte mix van boetiekjes, souvenirwinkels, bazaars en juweliers. Dicht bij deze straat liggen ook de exclusieve winkelwijken Cangrejo en Marbella. Dit zijn duidelijk winkelgebieden voor het hogere segment. 

Belastingvrije Zone Colón

Wie wel oren heeft naar belastingvrije artikelen kan zich wagen aan Zona Libre de Colón. Op anderhalf uur van Panama gelegen zullen koopjesjagers vrolijk worden van het grote aanbod scherp geprijsde merkkleding. Wees in Colón wel op je hoede, de stad kent een beroerde reputatie als het gaat om criminaliteit.  

 

Terug naar introductie Panama-Stad


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring