Oaxaca staat bekend om zijn grote inheemse markten, textiel en ambachtswerk. Voor culinaire liefhebbers liggen er in Oaxaca een aantal smakelijke streekspecialiteiten in het verschiet waaronder chocolade, mole en mescal.

Markten Oaxaca

Oaxaca telt verscheidene inheemse markten in alle soorten en maten. Vooral op zaterdag heerst er topdrukte als grote groepen Mixteken en Zapoteken naar de marken trekken om hun (hand)werk aan de man te brengen. De grootste markt is Mercado 20 de Noviembre. Naast heerlijke tortillas kun je er ook grote barbecues verwachten waar het vlees vlak voor je neus wordt bereid. Een andere bekende markt is Mercado de Abastos op zo'n anderhalf kilometer ten westen van het Zócalo. Mercado Juárez is ook een aanrader voor handwerk en tal van andere producten. Te vinden op een paar honderd meter ten zuiden van het Zócalo. 

Textiel

Oaxaca is beroemd om zijn textiel. Naast de eerdergenoemde markten kun je hiervoor een bezoekje brengen aan Los Baules de Juana Cata. In deze boetiek worden arbeidsintensieve geborduurde tunieken verkocht tegen overigens soms vrij hoge prijzen. Met een bezoek en aankoop help je ook de lokale economie van inheemse ambachtslieden.

Chocolade en mole

Wie van chocolade houdt, zit gebakken in Oaxaca. De stad telt verscheidene chocoladewinkels waar chocola in uiteenlopende verschijningsvormen variërend van repen tot poedervorm wordt verkocht. De meeste chocoladewinkels vind je iets ten zuidwesten van Mercado Juárez. Van chocolade is het een kleine stap naar mole. De Oaxaca-versie heet mole negro dankzij haar karakteristieke donkere kleur. Zowel voor de mole als de chocolade geldt dat je die ook in prima kwaliteit op een stadsmarkt kunt kopen. 
 
 

Terug naar introductie Oaxaca


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring