Mexico-Stad kent een reusachtig winkelgebied. Gedomineerd door straatmarkten is de stad eigenlijk één grote markt. Maar er zijn ook volop mogelijkheden tot alternatief en exclusief winkelen in de eigenzinnige wijken Condesa en Colonia Roma en het exclusieve Polanco en Santa Fe.

Markten van Mexico-Stad

In het centraal gelegen park Alameda Central vind je een karakteristieke Mexicaanse straatmarkt. Het is hier aangenaam flaneren met heel veel food. Of neem een kijkje in het zuidelijk deel van de stad in de wijk San Ángel. Daar wordt elk zaterdag een kunstmarkt gehouden. En  ten westen van San Ángel in de wijk Coyoacán is er elk weekend de bruisende Mercado de Coyoacán. Zowel Mexicanen als toeristen komen af op de artisanale beeldjes, leren tasjes, boeken, eettentjes, houten spelen en heel wat meer. Terug naar het Centro. Daar is Mercado de Artesanias La Ciudadela één van de beste bezochte ambachtelijke markten. Je bent er ook aan het juiste adres voor leuke souvenirs als hoeden, manden, glaswerk, hangmatten en kleding. Eveneens in het centrale deel van de stad (op een paar blokken ten oosten van de Paseo de la Reforma) vinden we Mercado Lagunilla. Een vlooienmarkt waar tegen scherpe prijzen van alles en nog wat verkocht wordt waaronder kleding en eten. In het meest oostelijke deel van het Centro vind je de Mercado de la Merced. Dat is de belangrijkste markt als het gaat om traditioneel voedsel. Je koopt er allerlei pepers, saffraan, truffels en veel meer. Een van de grootste markten van de stad op het gebied van kruidenierswaren, fruit, bloemen, groente, vlees, vis is Central de Abasto de la Ciudad de México (CEDA). Te vinden in Iztapalapa in het zuidoostelijk deel van de stad. 


Winkel avenidas in het centrum en Zona Rosa

In het centrum van Mexico-Stad lopen verscheidene zeer uitgestrekte winkelstraten die tezamen een zeer gevarieerd winkelaanbod bieden. Van spotgoedkope winkels tot grote internationale winkelketens, voor iedereen wat wils. Een zestal winkelstraten ligt parallel aan elkaar tussen het Zócalo, het grote plein en Bellas Artes. Tussen het shoppen door zijn Mexicaanse tacos een fijne 'snack' die zo'n beetje op elke straathoek wel voorhanden is.

Shoppen in de creatieve wijken Colonia Roma en Condesa

Wie op zoek is naar de originele winkeltjes van de Mexico-Stad neemt zeker een kijkje in de creatieve en aangename wijken Colonia Roma en Condesa. Carla Fernández (met vestigingen in Colonia Roma en Centro) biedt originele mannen- en dameskleding. Een dagje shoppen kun je gepast afsluiten bij Lemur waar de laatste mode uit de metropool bekeken kan worden. 

Supermalls van Mexico-Stad

Mexico-Stad telt talrijke winkelcentra: van goedkoop tot zeer exclusief en van artistiek tot trendy. In de exclusievere centra zijn de bekendste winkels en buitenlandse merken goed vertegenwoordigd. Maar je hoeft je niet te beperken tot winkelen. Het stikt er van de eettentjes waarna je een filmpje kunt pakken. Ga naar het financiële district Santa Fe voor de grootste mall van heel Latijns-Amerika: Centro Comercial Santa Fe. Verwacht een zeer groot aanbod van boetieks, kledingwinkels, supermarkten, restaurants en voor de liefhebbers ook nog een ware ijsbaan.


 

Terug naar introductie Mexico-Stad


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring