Mexico-Stad kent een reusachtig winkelgebied, vooral gedomineerd door straatmarkten; eigenlijk is de stad één grote markt. Maar er zijn ook volop mogelijkheden tot alternatief en exclusief winkelen in de eigenzinnige wijken Condesa en Colonia Roma en het exclusieve Polanco en Santa Fe.

Markten van Mexico-Stad


Mexico-Stad telt oneindig veel markten. In het centraal gelegen park Alameda Central vind je een karakteristieke Mexicaanse straatmarkt met veel food en waar het aangenaam flaneren is. In het zuidelijk deel van de stad in de wijk San Ángel wordt een kunstmarkt gehouden waar kunstenaars elke zaterdag hun ambachtelijke producten als schilderijen tonen. Iets ten westen van San Ángel in de wijk Coyoacán is er elk weekend de bruisende Mercado de Coyoacán. Zowel Mexicanen als toeristen komen af op de artisanale beeldjes, leren tasjes, boeken, eettentjes, houten spelen en meer. Weer terug naar het Centro waar Mercado de Artesanias La Ciudadela één van de beste bezochte ambachtelijke markten is en je bent er aan het juiste adres voor leuke souvenirs als hoeden, manden, glaswerk, hangmatten en kleding. Eveneens in het centrale deel van de stad (op een paar blokken ten oosten van de Paseo de la Reforma) vinden we Mercado Lagunilla, een vlooienmarkt waar tegen scherpe prijzen van alles en nog wat verkocht wordt waaronder kleding en eten. In het meest oostelijke deel van het Centro vind je de Mercado de la Merced, de belangrijkste markt als het gaat om traditioneel voedsel. Je koopt er allerlei pepers, saffraan, truffels en veel meer. Een van de grootste markten van de stad op het gebied van kruidenierswaren, fruit, bloemen, groente, vlees, vis en nog veel meer is Central de Abasto de la Ciudad de México (CEDA), te vinden in Iztapalapa in het zuidoostelijk deel van de stad. 


Winkelavenidas in het centrum en Zona Rosa

In het centrum van Mexico-Stad lopen verscheidene zeer uitgestrekte winkelstraten die een gevarieerd winkelaanbod kennen. Van spotgoedkope winkels tot en met de grote internationale winkelketens, voor iedereen wel wat wils. Een zestal winkelstraten ligt parallel aan elkaar tussen het Zócalo, het grote plein en de Bellas Artes. Tussen het shoppen door zijn Mexicaanse tacos een fijne snack die zo'n beetje op elke straathoek wel aan de man worden gebracht.

Shoppen in de creatieve wijken Colonia Roma en Condesa

Wie zoekt naar originele winkeltjes moet zeker een kijkje nemen in de wijken Colonia Roma en Condesa, creatieve en aangename wijken in Mexico-Stad. Eigenzinnige kleding vind je bijvoorbeeld bij Sicario aan de Colima 124. Hippe schoenen? Bezoek dan Shelter, hét sneakersparadijs van Mexico-Stad. Vértigo Galería (Colima 23 in Colonia Roma) is een kunstgalerij helemaal gespecialiseerd in graphics. Carla Fernández (met vestigingen in Colonia Roma en Centro) biedt originele mannen- en dameskleding. Een dagje shoppen kun je gepast afsluiten bij Lemur waar de laatste mode uit de metropool bekeken kan worden. 

Supermalls van Mexico-Stad

Mexico-Stad telt talrijke winkelcentra: van goedkoop tot zeer exclusief en van artistiek tot trendy. In de exclusievere centra zijn de bekendste winkels en buitenlandse merken goed vertegenwoordigd. Maar je hoeft je je niet te beperken tot winkelen: het stikt er van de eettentjes en je kunt er een filmpje pakken in een van bioscopen. Ga naar het financiële district Santa Fe voor de grootste mall van Latijns-Amerika: Centro Comercial Santa Fe


 

Terug naar introductie Mexico-Stad


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring