De miljoenenstad Medellín heeft op shopgebied van alles te bieden. Als textielcentrum van Colombia kun je er de nodige variatie verwachten: van markten tot gelikte malls. Hieronder een  opzetje.

Textielcentrum Medellín

Medellín staat bekend als het textiel- en modecentrum van Colombia. Daarbij behoren verscheidene grote textielbeurzen. Eén daarvan is Colombiatex (Plaza Mayor). Met circa 500 actieve internationale inkopers worden er met regelmaat modeshows gehouden.

Markten van Medellín

De Zuid-Amerikaanse miljoenenstad Medellín kent genoeg markten. Mercado de San Alejo is een kleurrijke markt waar je origineel handwerk op de kop kunt tikken. Ook geschikt voor een betaalbare souvenir of om gewoon lekker doorheen te struinen. Plaza Minorista is een enorme overdekte markt in San Benito. Circa 2500 stalletjes met tal van lekkernijen in de verkoop.
 

Malls Medellín

Voor exclusief shoppen ga je naar het zuidelijke deel van Medellín. Wijken als El Poblado, Oviedo en El Tesoro kennen een variëteit aan Europese en Amerikaanse modewinkels. Een van de grote en beste malls is Tesoro Parque Comercial in El Tesoro. Ook Centro Commercial Palacio Nacional is er een van formaat. Gevestigd in een paleis uit 1925 is  dit shopping center goed voor zo'n betaalbare 200 winkels. Hoofdzakelijk gericht op schoeisel en kleding. Ook in het gebied eromheen (bij de locals bekend als El Hueco) zijn volop leuke winkeltjes voorhanden.  
 
 

 

Terug naar introductie Medellín


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring