De miljoenenstad Medellín heeft op shopgebied van alles te bieden. Hieronder een voorzichtig voorzetje.  

Medellín - Textielcentrum
Medellín staat bekend als het textiel- en modecentrum van Colombia met verscheidene grote textielbeurzen. Eén daarvan is Colombiatex (Plaza Mayor). Circa 500 internationale inkopers zijn hier actief en regelmatig worden er modeshows gehouden.

Markten Medellín
Mercado de San Alejo is een kleurrijke markt waar je origineel handwerk kunt vinden. Geschikt voor een betaalbare souvenir of om gewoon lekker doorheen te struinen. Plaza Minorista is een enorme overdekte markt in San Benito met 2500 stalletjes waar tal van lekkernijen worden verkocht.
 
Malls Medellín
Voor exclusief shoppen ga je naar het zuidelijke deel van Medellín. Wijken als El Poblado, Oviedo en El Tesoro kennen een variëteit aan Europese en Amerikaanse modewinkels. Een van de grote en beste malls is Parque Comercial in El Tesoro. Ook Centro Commercial Palacio Nacional is het vermelden waard. Dit shopping center - gevestigd is in een paleis uit 1925 - is goed voor 200 goedkopere winkels, hoofdzakelijk gericht op schoeisel en kleding. Ook in het gebied eromheen, bij de locals bekend als El Hueco, zijn volop leuke winkeltjes voorhanden.  
 
 

 

Terug naar introductie Medellín


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring