Omdat de binnenstad van Málaga autovrij is, kun je er heerlijk winkelen. Het belangrijkste winkelgebied van Málaga ligt rondom de Calle Marqués de Larios. Een winkelstraat in de top 10 van duurste winkelstraten van Spanje. En Málaga heeft sinds een aantal jaren een nieuwe winkeltroef troef in handen met de Muello Uno.
 

Calle Marqués de Larios 

In de bekendste winkelstraat van Málaga zijn verscheidene internationale en nationale winkelketens als El Corte Inglés gevestigd. Sterker nog, de Calle Marqués de Larios geldt als een van de meest commerciële straten van Spanje. Larios gaat over in de Calle Granada waar winkels worden afgewisseld met historische bezienswaardigheden. Goed om ook één van de zijstraatjes in te duiken voor wat kleinere en alternatievere winkels.
 

Mercado Central de Atarazanas

Gevestigd in een oude karakteristieke 19-eeuwse markthal is Atarazanas met z'n 5000 m² en 250 stalletjes de grootste en belangrijkste markt van Málaga. Zeker een mooie plek om een de streekproducten als gedroogde ham, verse olijven of een zakje smaakvolle kruiden in te slaan.

Plaza Mayor

Nee dit is geen plein maar een groot winkelcentrum in de omgeving van de luchthaven. Malageños komen er maar al te graag vanwege het grote aanbod shops en boetiekjes, comfortabel geopend tot 22.00 uur. En dat blijkt ook uit de cijfers, want Plaza Mayor ontvangt jaarlijks circa 9 miljoen bezoekers. Naast tientallen kledingwinkels herbergt de mall ook bioscopen, restaurants en een bowling- en een fitnesscentrum. Een multifunctionele spot dus!
 

Muello Uno

In het havengebied, parallel aan het oude centrum, is een imposant winkelgebied verrezen: Muello Uno, goed voor 14.000 m². Hier zijn alle bekende merken als Diesel en Tommy Hilfinger vertegenwoordigd. Gezien de aantrekkelijke zeeboulevard waaraan verschillende restaurants en barretjes liggen, laat een dagje shoppen zich hier mooi combineren met recreatie. 
 
 

Terug naar introductie Málaga


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring