Madrid heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een shopstad pur sang. Districten als Sol, Chueca, Malasaña of het chique Salamanca hebben allemaal hun eigen specialiteiten. Gemiddeld genomen liggen de shopprijzen in Madrid een stuk lager dan in Nederland en een mooie bijkomstigheid voor shopaholics: de winkels mogen 24 uur per dag open!

Sol, Gran Vía en Fuencarral

Een goed vertrekpunt voor een dagje shoppen in Madrid is het levendige Puerta del Sol waar de zeer drukke Calle Perciados op uitkomt. Deze uitgestrekte winkelstraat die het megawarenhuis El Corte Ingles en tal van grote winkelketens herbergt, loopt helemaal door tot de beroemde Gran Vía. Wie op zoek is naar Saanse hammen, waaiers of keramiek vind verschillende souvenirwinkels op en rondom de toeristische pleinen Puerta del Sol en Plaza Mayor. In de Gran Vía zitten tegenwoordig verschillende megastores waaronder een zeer ruim opgezette Primark, goed voor 12.400 vierkante meters. Voor avant garde ga je naar Calle de Fuencarral. Deze trendy winkelstraat is in het bijzonder gericht op mode en jongeren, maar je vindt er ook opvallende winkels gericht op kunst, stripboeken, tatoeages of meubels. Bierliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen bij Cervezorama (Calle de Carranza 19), goed voor een assortiment van ruim 400 biertjes! 

Op chic in Salamanca
Salamanca is de kleinste maar chicste wijk van Madrid. Niet zo vreemd dus dat juist hier de duurste winkelstraat van Madrid is te vinden: Calle de Serrano. Naast de internationale designketens zijn hier verschillende toonaangevende Spaanse modeontwerpers gevestigd onder wie Adolfo Domínguez en Ágatha Ruiz de la Prada. Prestigieuze ontwerpers vind je ook in en rondom de straten Claudio Coello, Ortega en Gasset. Wie het in juwelen zoekt, zou langs kunnen gaan bij Cartier of Suárez, beide gevestigd in Serrano.  
 
Gewaagde kleding in Chueca en Malasaña
Hortaleza is de straat waar je moet zijn voor de meeste gewaagde mode, in het bijzonder gericht op de doelgroep LGBT. Andere bekende shopgebieden zijn Calle Fuencerral en rondom de Plaza Chueca. Schoenenliefhebbers kunnen de Augusto Figueroa niet aan zich voorbij laten gaan, want in de schoenenstraat van Madrid vind je de meest originele exemplaren. Verder zijn in Cueca ook verscheidene internationale ketens gevestigd als G-Star en Crocs. De ideale borrelplek tussen het shoppen door is het hippe terras van Mercado de San Antón. Als Chueca je nog niet alternatief genoeg is, schuif dan een wijkje op naar Malasaña, een walhalla voor liefhebbers van vintagekleding, underground uitgaanskleding of creatieve juweelboetiekjes. 

La Latina
Ook La Latina is bezaaid met hippe boetiekjes en fijne winkeltjes. Een bekend adresje is de ruim opgezette boetiek van Helena Rohner, een bekende Canarische juweelontwerper. Koopjesjagers kunnen op zondag toeslaan op El Rastro, een rommelmarkt die zowel binnen als buiten Madrid een begrip is. De kolossale markt - goed voor zo'n 3500 kraampjes! - wordt gehouden op zondagen en feestdagen tussen 09:00 uur en 15:00 uur. Als je een koopje op de kop wilt tikken en de drukte voor wilt zijn, zorg dan dat je vroeg van de partij bent.

Winkelcentra
Madrid telt een groot aanbod centros comerciales, binnen en iets buiten de stad gelegen. Parquesur is gelegen in Leganés op 10 kilometer ten zuiden van de Puerta del Sol. Deze mall geldt als een van de grootste winkelcentra van Spanje. Zo'n beetje alles is hier aanwezig: kledingzaken, juweliers, restaurants, bowlingbanen, bioscopen en zelfs een hotel. Het moderne La Gavia herbergt ruim 160 zaken en is op kilometer ten oosten van het centrum van Madrid gelegen. Centro Comercial La Vaguada bevindt zich in het noorden van Madrid. Het eerste winkelcentrum dat zijn deuren opende in Madrid staat nog steeds goed aangeschreven. 
 


 

Terug naar introductie Madrid


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring