Madrid is een shopstad pur sang. Districten als Sol, Chueca, Malasaña of het chique Salamanca hebben allemaal hun eigen specialiteiten. Gemiddeld genomen liggen de shopprijzen in Madrid een stuk lager dan in Nederland. Een mooie bijkomstigheid voor shopaholics, de winkels zijn in Madrid vaak tot 22:00 uur geopend en sommige winkels zijn zelfs 24 uur per dag open.

Sol, Gran Vía en Fuencarral

Een goed vertrekpunt voor een dagje shoppen in Madrid is het levendige Puerta del Sol. Daar komt de zeer drukke Calle Perciados op uit. Deze uitgestrekte winkelstraat die o.m. het megawarenhuis El Corte Ingles en verschillende grote winkelketens herbergt, loopt helemaal door tot de beroemde Gran Vía. Ben je op zoek is naar Spaanse hammen, waaiers of keramiek? Dan kun je verschillende souvenirwinkels op en rond de toeristische pleinen Puerta del Sol en Plaza Mayor vinden. In de Gran Vía zitten verschillende megastores waaronder een zeer ruim opgezette Primark die alleen al goed is voor 12.400 vierkante meters. Voor avant garde bezoek je Calle de Fuencarral. Een trendy winkelstraat in het bijzonder gericht op mode en jongeren, maar je vindt er ook opvallende winkels gericht op kunst, stripboeken, tatoeages of meubels. Bierliefhebbers nemen zeker een kijkje nemen bij Cervezorama (Calle de Carranza 19). Goed voor een assortiment van ruim 400 biertjes! 

Op chic in Salamanca

Salamanca mag dan de kleinste wijk van Madrid zijn, het is ook de chicste wijk van barrio. Niet zo vreemd dus dat juist hier de duurste winkelstraat van Madrid is te vinden: Calle de Serrano. Naast de internationale designketens zijn hier verschillende toonaangevende Spaanse modeontwerpers gevestigd. Daartoe behoren Adolfo Domínguez en Ágatha Ruiz de la Prada. Prestigieuze ontwerpers vind je ook in en rondom de straten Claudio Coello, Ortega en Gasset. Wie op zoek is naar juwelen kan terecht bij Cartier of Suárez, beide gevestigd in Serrano.  
 

Gewaagde kleding in Chueca en Malasaña

Hortaleza is de straat waar je moet zijn voor gewaagde mode, bovengemiddeld gericht op de doelgroep LGBT. Andere bekende shopgebieden van Madrid zijn Calle Fuencerral en rondom de Plaza Chueca. Schoenenliefhebbers kunnen de Augusto Figueroa niet aan zich voorbij laten gaan. In de schoenenstraat van Madrid ga je de meest originele exemplaren vinden. Verder zijn in Cueca ook verscheidene internationale ketens gevestigd als G-Star en Crocs. De ideale borrelplek tussen het shoppen door is het hippe terras van Mercado de San Antón. Is Chueca je nog niet alternatief genoeg? Schuif dan eens een wijkje op richting Malasaña. Een walhalla voor liefhebbers van vintagekleding, underground uitgaanskleding of creatieve juweelboetiekjes. 

La Latina

Ook La Latina is bezaaid met hippe boetiekjes en fijne winkeltjes. Een bekend adresje is de ruim opgezette boetiek van Helena Rohner, een bekende Canarische juweelontwerper. Koopjesjagers kunnen op zondag toeslaan op El Rastro. Een legendarische rommelmarkt zowel binnen als buiten Madrid een begrip. De kolossale markt - goed voor zo'n 3500 kraampjes! - wordt gehouden op zondagen en feestdagen tussen 09:00 uur en 15:00 uur. Wil je iets voor een prikkie op de kop tikken? Zorg dan dat je vroeg van de partij bent. 

Winkelcentra Madrid

Het zal niet verbazen dat Madrid een groot aanbod centros comerciales kent. Gelegen in Leganés bevindt Parquesur zich op 10 kilometer ten zuiden van de Puerta del Sol. Deze mall is één van de grootste winkelcentra van Spanje. Zo'n beetje alles is hier aanwezig: kledingzaken, juweliers, restaurants, bowlingbanen, bioscopen en zelfs een hotel.  Op een kilometer ten oosten van het centrum van Madrid bevindt zich La Gavia. Een moderne mall met ruim 160 zaken. Centro Comercial La Vaguada bevindt zich in het noorden van Madrid. Het eerste winkelcentrum van Madrid staat nog steeds goed aangeschreven. 

 

Terug naar introductie Madrid


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring