In de miljoenenstad Lima is op shopgebied van alles te beleven, van traditionele Latijns-Amerikaanse straatmarkten tot luxueuze malls. 

Markten en souvenirs in Lima
Lima kent markten in alle soorten en maten waar je kunt slagen voor souvenirs, textiel of sieraden. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar de wijken Pueblo Libre of het voor toeristen toegankelijke Miraflores. Voor souvenirs zou je ook Las Pallas in de wijk Barranco kunnen aandoen. Deze souvenirwinkel wordt gerund door een expat die zich heeft toegelegd op Peruviaanse volkskunst afkomstig uit alle delen van Peru. 

Chocolade in Lima
Verplichte kost voor chocoladeliefhebbers: Helena. Ook omdat Peruaanse chocolade bekend staat als een van de beste ter wereld. Zowel de chocolaadjes als de verpakkingen zijn kleine kunstwerkjes. Kies voor tejas of een niet te versmaden pecanrol. Deze chocoladewinkel vind je onder meer in Miraflores (Calle Chiclayo 897). 

Malls in Lima
Larcomar in Miraflores is een van weinige winkelcentra ter wereld die uitkijkt op de oceaan. Het multifunctionele shopping center biedt tientallen betere winkels, net als restaurants, barretjes en fastfoodketens waar de rijke inwoners van Lima zich graag ophouden. Een van de grootste malls van Lima vind je echter 9 kilometer noordelijker in de wijk San Miguel. We hebben het over Centro Comercial Plaza San Miguel, goed voor 12 miljoen bezoekers per jaar. De mall telt verscheidene internationale maar ook Peruaanse ketens en supermarkten als Saga Falabella en Wong. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Terug naar introductie Lima


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring