Van traditionele Latijns-Amerikaanse straatmarkten tot luxueuze malls, in de miljoenenstad Lima is op shopgebied van alles te beleven.

Markten en souvenirs in Lima

Lima kent genoeg markten om te slagen voor souvenirs, textiel of sieraden. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar de wijken Pueblo Libre of het voor toeristen toegankelijke Miraflores. Voor souvenirs is ook zeker Artesanías Las Pallas in de wijk Barranco aan te bevelen. Deze authentieke galerie verkoopt Peruviaanse volkskunst afkomstig uit alle delen van Peru. 

Chocolade in Lima

Verplichte kost voor chocoladeliefhebbers: Helena. Ook omdat Peruaanse chocolade bekend staat als één van de beste ter wereld. Zowel de chocolaatjes als de verpakkingen zijn kleine kunstwerkjes. Kies voor tejas of een niet te versmaden pecanrol. Deze chocoladewinkel vind je in de Jirón Monterrey 257.

Malls in Lima

Weinig winkelcentra in de wereld kijken hebben zo'n zeezicht als Larcomar in Miraflores. Populair bij de rijke inwoners van Lima biedt dit multifunctionele shopping center tientallen betere winkels, net als restaurants, barretjes en fastfoodketens. Een van de grootste malls van Lima vind je 9 kilometer noordelijker in de wijk San Miguel: Centro Comercial Plaza San Miguel, goed voor 12 miljoen bezoekers per jaar. De mall telt verscheidene internationale maar ook Peruaanse ketens en supermarkten als Saga Falabella en Wong. 
 
 

Terug naar introductie Lima


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring