De Cubaanse hoofdstad biedt in vergelijking met de rest van het land een groot winkelaanbod. Typische Cubaanse artikelen die je in Havana in groten getale zult aantreffen zijn sigaren, rum, handgemaakte souvenirs en een groot scala aan revolutionaire artikelen.

Ambachtsmarkten Havana
De grootste markt van Havana is de Feria de San José gevestigd in de buurt van de haven. Je kunt er terecht voor juwelen, beeldjes, schilderijen en heel veel meer. Of neem een kijkje in het koloniale Palacio de la Artesanía (Calle Cuba 64) dat is gevestigd in een 18e eeuws pand met een fraaie patio. 

Sigaren in Havana
Om zeker te zijn van goede en authentieke sigaren inclusief het recht tot uitvoer maak je gebruik van de daartoe officieel aangewezen verkoopkanalen. Dan kun je denken fabrieken, luchthavens, hotels en speciaalzaken. Een voorbeeld van een speciaalzaak is Casa del Habano (Calle Industria 520). Deze sigarenzaak met humidor is uitgerust met een particuliere rookruimte en een bar.  

Rum kopen in Havana
Als je rum wilt kopen en meer te weten wilt komen over het productieproces bezoek dan Museo del Ron (Calle San Pedro 262). Na de rondleiding in dit rummuseum volgt een proeverij met verschillende soorten rum en cocktails, waarna je daarna kunt gaan winkelen. Een alternatief rumadres is Museo del Ron de Havana Club (Avenida del Puerto 262, esq. Sol). Mocht je weinig tijd hebben, sla dan gewoon een flesje fijne Cubaanse rum in op de luchthaven van Havana.     

Terug naar introductie Havana


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring