In vergelijking met de rest van het land kent Havana nog een groot winkelaanbod.  Natuurlijk ga je in de Cubaanse veel typische Cubaanse souvenirs vinden als sigaren, rum en een heel scala aan revolutionaire artikelen.

Ambachtsmarkten Havana

De grootste markt van Havana Almacenes de Deposito San José. JOp de markt kun je terecht voor van alles en nog wat waaronder juwelen, beeldjes en schilderijen. Of ga voor het meer gepolijste Palacio de la Artesanía (Calle Cuba 64). Gevestigd in een 18e eeuws koloniaal pand met een fraaie patio vind je er o.m. sigaren, rum, koffie, souvenirs en snoep.

Sigaren in Havana

Om zeker te zijn van goede en authentieke sigaren, inclusief het recht op uitvoer, maak je gebruik van de daartoe officieel aangewezen verkoopkanalen. Denk dan aan fabrieken, luchthavens, hotels en speciaalzaken. Een voorbeeld van zo'n speciaalzaak is Casa del Habano (Calle Industria 520). Een sigarenzaak met een humidor en uitgerust met een particuliere rookruimte en een bar.  

Rum kopen in Havana

Rum kopen in Havana is nog het makkelijkste. Wil er ook meer over weten? Bezoek dan Museo del Ron (Calle San Pedro 262). Na de rondleiding in dit rummuseum volgt een proeverij met verschillende soorten rum en cocktails. En daarna kun je gaan shoppen! Een alternatief rumadres is Museo del Ron de Havana Club (Avenida del Puerto 262, esq. Sol). Voor wie weinig tijd heeft slaat gewoon een flesje fijne Cubaanse rum in op de luchthaven van Havana.     

Terug naar introductie Havana


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring