Granada is een prachtig decor voor een dagje winkelen. In de eerste plaats voor souvenirs en prachtig handwerk, maar ook voor winkelketens en winkelcentra. Een karakteristiek souvenir uit Granada is een taracea wat zich laat omschrijven als een mozaïekwerk gelegd in hout. 

Op souvenirjacht in Alcaicería en Albaicín

Vlakbij de kathedraal vind je Alcaicería. Deze typische bazaar is een prachtplek voor het kopen van een typische Granada souvenir. Dan kun je denken aan keramiek, zilveren sieraden, gitaren of lederwaren. Een aantal van Granada's bekendste producten. In de smalle straatjes van de wijk Albaicín vind je ook veel kleine boetiekjes met originele hebbedingetjes. Of neem voor souvenirs een kijkje in de  Cuesta de Gómerez. 

Mode in het centrum

In de buurt van de kathedraal vind je het belangrijkste winkelgebied voor mode en accessoires. Mesones, Alhondiga, Puentezuelas en Recogidas zijn straten waar je terecht kunt voor schoenen, kleding en parfum. Je vindt hier zowel de grote modeketens als kleinere gespecialiseerde winkels. Heb je liever alles in één ruimte bij elkaar? Stap dan het vertrouwde warenhuis El Corte Inglés binnen aan de Carrera del Genil. 

Op zondag naar de markt

Wie gek is op tweedehandskleding, accessoires en koopjes gaat op zondag zeker rondsnuffelen op de Mercadillo Marcha Verde. Kleding, schoenen, kunst of voedingsmiddelen, je vindt er van alles. Vergeet niet te onderhandelen want dat hoort er echt bij. 

Centro Comercial Nevada

Op 4 kilometer ten zuiden van Granada in het stadje Armilla staat sinds 2015 een grote shopping mall met ruim 300 winkels: Centro Comercial Nevada. Enorm aanbod winkels en ook fastfoodtentjes in deze goed aangeschreven mall. Gratis parkeren. Je kunt er ook met de tram komen.

 

Terug naar introductie Granada


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring