Gijón biedt genoeg winkelmogelijkheden. Hieronder vind je een selectie van de winkelgebieden, de markten en winkelcentra. 

Winkelgebieden
Het bekendste winkelgebied van Gijón is te vinden iets ten zuiden van Cimadevilla waar zich winkelstraten als San Bernardo en Los Moros bevinden. Een ander winkelgebied, een stuk verder gelegen in westelijke richting, is de wijk La Calzada. 

Markten
El zondag wordt bij het Palacio de Deportes een rommelmarkt gehouden, El Rastro (de rommelmarkt). Elk tweede weekend van de maand is er het Mercado Ecológico y Artesano dat plaatsvindt aan de Plaza Mayor. Naast een groot aanbod ecologische producten zijn er activiteiten als exposities en workshops. In het eerste weekend van de maand vindt de Mercado del Ferrocarril plaats. In een 'treinstation setting' worden tal van originele producten verkocht waaronder antiek. 

Winkelcentra
Gijón telt verschillende winkelcentra waarvan Centro Comercial Los Fresos een prominent voorbeeld is. Verdeeld over zes verdiepingen herbergt het shoppingcomplex ruim 100 winkels, een megasupermarkt, een fitnesshall en verscheidene restaurants. Centro Comercial Los Fresos bevindt zich op ruim 2 kilometer ten zuiden van Cimadevilla. 

 

Terug naar introductie Gijón


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring