Het leukst winkelen in Cádiz kun je in het oude centrum. De smalle winkelstraten hebben bijzonder veel encanto. Ook verscheidene  bijzondere markten, waaronder de oudste markt van Spanje, maken het shoppen er speciaal. Maar ook buiten de stadsmuren kan volop geshopt worden.

Winkelen in het oude centrum van Cádiz

In de Calle Ancha en Calle Columela, de twee bekendste winkelstraten van Cádiz, vind je alles wat je nodig hebt: van kleding, schoenen en accessoires tot handgemaakte producten en souvenirs. Beide straten en aangrenzende pleinen bieden volop plekken waar je tussen het shoppen door even kunt uitblazen onder het genot van een drankje. Maar ook in de Calle San Francisco en de Plaza del Palillero zijn volop . Ben je een fan van chocola of zoek je simpelweg een leuk souvenir voor je vriendin? Zet dan onmiddellijk koers naar het elegante chocoladeparadijs Pancracio (José del Toro 2). 

Markten Cádiz

Cádiz kent een aantal niet te versmaden markten. Verplichte kost is een bezoek aan de Mercado de Abastos. Niet alleen de oudste markt van Spanje maar gewoon een zeer fijne markthal om je boodschappen te doen, fruit, groente en bovenal vis. Voor liefhebbers van vlooienmarkten is er elke zondagmorgen een markt met spulletjes nabij de Mercado de Abastos. Evenmin te versmaden is een bezoek aan de bekende Plaza de las Flores waar allerhande bloemenstalletjes illustreren dat de naam van deze markt niet uit de lucht komt vallen.  

Shoppen in het nieuwe Cádiz

En natuurlijk mag die in Cádiz ook niet ontbreken: El Corte Inglés. Gevestigd in het nieuwe gedeelte van Cádiz op circa 2 kilometer van het oude centrum kun je in de Spaanse Bijenkorf zo'n beetje voor alles terecht. Leuke bijkomstigheid is dat El Corte Inglés zich bevindt bij de nieuwe brug Puente de la Constitución de 1812. Op zoek naar malls? Rondom Cádiz liggen verschillende shopping centers. Op 12 km ligt het goed aangeschreven Centro Comerical Bahia Sur het dichtst bij.

Terug naar introductie Cádiz


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring