De hoofdstraat van Bogotá is de Carrera 7 met een enorm aanbod kleding- en schoenenwinkels. Colombia is de grootste producent van smaragd. Dat maakt Bogotá een fijne plek om deze edelsteen voor een mooi prijsje op de kop te tikken. Bogotanen zijn gek op hun malls die je vooral in het noorden van de stad vindt. Toeristen geven de voorkeur aan markten en de minder commerciële winkelgebieden in de omgeving van La Candelaria. 

Shopping malls in Zona Rosa

Eén van de meest exclusieve malls van Bogotá is Andino. Gevestigd in Zona Rosa telt Andino ruim 200 winkels gevuld met exclusieve kleding, schoenen, leer, juwelen en games verdeeld over een oppervlakte van 18.600 m². Reken niet op koopjes, want de prijzen doen niet onder voor Europa. In de levendige en ietwat patserige straat Carrera 11 zijn de nodige grote winkelketens voorhanden waaronder de Zara. Nog zo'n megacomplex is Atlantis Plaza goed voor 33.000 m². Eveneens gelegen in Zona Rosa trekt het vier etages tellende shopping center  gemiddeld 400.000 bezoekers per maand. Naast een groot aantal winkels en eetgelegenheden beschikt deze over de modernste cinema van de stad met 3D-films.

Handwerk, (vlooien)markten en galerieën  

Als je voor een souvenir op zoek bent naar vakkundig handwerk dan kun je dat vinden bij Artesanías de Colombia en Mercado Artesanal Plaza Bolívar in La Candelaria. Of ga voor betere souvenirs naar Pasaje Rivas, een lokale markt waar maar weinig toeristen komen. Voor zachte prijsjes tik je er een authentieke hangmat, een echte Colombiaanse poncho of mooi afgewerkte leerproducten op de kop. Voor nog scherpere deals zet je op zondag koers naar de vlooienmarkt van La Candelaria in Parque de los Periodistas. Of zoek het verder weg bij de populaire vlooienmarkt van Usaquén in noordelijk Bogotá. Mercado de las Pulgas de Usaquén biedt handwerk en juwelen maar ook scherp geprijsd lokaal eten. Een galerie in Bogotá? Opgericht door Catalina Casa presenteert Galería Casas Riegner hedendaagse Colombiaanse kunstenaars. 

  

Terug naar introductie Bogotá


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring