Colombia is de grootste producent van smaragd wat Bogotá een fijne plek maakt om deze edelsteen voor een mooi prijsje op de kop te tikken. Bogotanen zijn gek op hun malls die vooral in het noorden van de stad te vinden zijn. Toeristen geven meestal de voorkeur aan markten en de minder commerciële winkelgebieden in de omgeving van La Candelaria. 

Shopping malls in Zona Rosa
Eén van de meest exclusieve malls is Andino, een shopping center in Zona Rosa. Andino telt ruim 200 winkels gevuld met exclusieve kleding, schoenen, leer, juwelen en games verdeeld over een oppervlakte van 18.600 m². Reken niet op koopjes, want de prijzen doen niet onder voor Europa. In de levendige en ietwat patserige straat Carrera 11 zijn verder de nodige grote winkelketens te vinden waaronder de Zara. Nog zo'n megacomplex, eveneens gelegen in Zona Rosa, is Atlantis Plaza. Het vier etages tellende shopping center is goed voor 33.000 m² en goed voor gemiddeld 400.000 bezoekers per maand. Deze mall herbergt, naast een groot aantal winkels en eetgelegenheden, de modernste cinema van de stad met een 3D-bioscoop.

Carrera Séptima
In de hoofdstraat van Bogotá, de Carrera 7, vind je een enorm aanbod kleding- en schoenenwinkels met voor iedereen wel wat wils. De prijzen zijn er veel scherper dan de eerdergenoemde malls. Duik ook in een van de zijstraatjes en laat je verrassen door originele zaakjes.

Handwerk en (vlooien)markten
Als je voor een souvenir op zoek bent naar vakkundig handwerk dan ben je aan het juiste adres bij Artesanías de Colombia. Hetzelfde geldt voor de Mercado Artesanal Plaza Bolívar in La Candelaria. Voor betere souvenirs kun je ook koers zetten richting de Pasaje Rivas, een lokale markt waar maar weinig toeristen komen. Voor zachte prijsjes tik je er een authentieke hangmat, een echte Colombiaanse poncho of mooi afgewerkte leerproducten op de kop. Voor nog scherpere deals zet je op zondag koers naar de vlooienmarkt van La Candelaria in Parque de los Periodistas. Of zoek het wat verderweg bij de populaire vlooienmarkt van Usaquén in noordelijk Bogotá. Mercado de las Pulgas de Usaquén biedt handwerk, juwelen en scherpgeprijsd lokaal eten.  

Galerieën
Galería Casas Riegner toont en promoot hedendaagse Colombiaanse kunstenaars. Deze bekende galeri opgericht door Catalina Casa bevindt zich in de Calle 70A # 7 – 41. 
 

 

Terug naar introductie Bogotá


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring