Bilbao kent een origineel en veelzijdig winkelaanbod. Tot de hoogtepunten op winkelgebied behoren de onafhankelijke boetiekjes en de niet te versmaden Mercado de la Ribera. 

Boetiekjes in Bilbao

Trimmer vinden we in de Colón de Larreategui, nummer 35. Een veelzijdig zaakje waar je terecht kunt voor mode, inrichting, tijdschriften, cosmetica en koffie. Persuade (Villarías 8) is een gerenommeerde modezaak die een internationale clientèle trekt. Zeker een bezoekje waard. Het nabijgelegen Arrópame biedt shoppers zowel mode als kunst én mooie parfums. Neem voor hippe en milieuvriendelijke kleding ook een kijkje bij Skunkfunk in het oude centrum. Of trek naar Divina Martina (Atxukarro Doktorearen Kalea, 5) voor vrouwelijke kleding en extra's. 

Mercado de la Ribera - de megamarkt van Bilbao

Met een oppervlakte van 10.000 m² is Mercado de la Ribera één van de grootste overdekte markten van Europa. In de tientallen winkels verspreid over drie verdiepingen is zo'n beetje alles op het gebied van eten voorhanden. Wie toe is aan een pauze, kan genieten van wijn en tapas in een van de vele barretjes in de markt. Je vindt de overdekte markt in de straat Ribera aan de oevers van Nervión in de omgeving van het oude centrum van Bilbao.

De vlooienmarkt op Plaza Nueva

Op zondag is Plaza Nueva in de greep van de vlooienmarkt. Het aanbod is divers te noemen: van vogeltjes en schildpadden tot antiek en oude munten en heel wat meer. Op het nabijgelegen Plaza del Arenal vinden we ook nog de bloemenmarkt. Naast snijbloemen worden hier verse kruiden verkocht.

Markt van Zorrozaurre

Wie de tijd heeft, kan op zaterdag ook nog een kijkje nemen op het industriële eiland Zorrozaurre. Hier wordt wekelijks de Open Gangara gehouden in een oude koekjesfabriek. Verwacht een originele vrijmarkt met eten, design en kunst.

Centro Comercial Zubiarte

In deze moderne mall vind je de bekende Spaanse kledingketens als Zara en Mango, net als bioscopen, restaurants, fastfoodzaken en een supermarkt. De mall is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 00:30 uur en op zondag van 12:00 tot 00:30 uur. Zubiarte bevindt zich ter hoogte van de Deustobrug in de omgeving van Parque de Doña Casilda en Museo de Bellas Artes.

 

Terug naar introductie Bilbao


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring