Barcelona is een echte winkelstad en voor sommige reizigers al een reden om af te reizen naar de Catalaanse hoofdstad. Naast de grote winkelketens vind je er tal van leuke vintage winkeltjes en hippe boetiekjes verspreid over verscheidene wijken. 
 
Grote winkelketens en hippe boetiekjes 
Het bekendste winkelgebied van Barcelona strekt zich uit van Diagonal en Plaça de Catalunya tot aan het einde van La Rambla. De grote (Spaanse) winkelketens liggen aan de Portal de l'Ángel en de Rambla de Catalunya en voor de duurdere designermerken (Gucci, Chanel, Louis Vuitton) kun je terecht op de Passeig de Gràcia (tussen metrostation Diagonal en Passeig de Gràcia). Ben je op zoek naar iets unieks? Duik dan eens de smalle straatjes van El Borne in waar je een bonte verzameling van trendy designermerken en hippe boetiekjes vindt, net als interessante speciaalzaakjes. 
 
Warenhuizen en shoppingmalls 
Buiten het stadscentrum liggen verschillende grote overdekte winkelcentra. Daartoe behoren het grote ILLA (Av. Diagonal), Mare Magnum, Diagonal Mar en Las Arenas, een zes verdiepingen tellende shoppingmall gevestigd in een oude stierenvechtarena. Midden in het stadscentrum, gelegen aan de Plaza de Catalunya, vind je het beroemde Spaanse warenhuis El Corte Inglés. 

Vintage 
Geliefde straten voor vintageliefhebbers zijn de Carrer de Tallers en Carrer de La Riera Baixa, beide op ongeveer 5 minuten loopafstand van La Rambla. In de Carrer de Tallers kun je terecht voor allerlei vintage items, van oude platen tot meubels en kleding. De Carrer de La Riera Baixa bestaat bijna volledig uit kledingboetiekjes en op zaterdagmiddag komt deze straat extra tot leven als de winkeliers ehun producten voor de winkels uitstallen. Voor nog meer vintage kun je ook terecht in de hippe wijken Gràcia en El Borne.

Markten Barcelona 
Vind je de vintage shops in het centrum wat prijzig, neem dan ook eens een kijkje op één van de vele (vintage) markten die de stad rijk is. De bekendste vlooienmarkten van Barcelona zijn Els Encants (Plaça de les Glòries) en de Mercat de Sant Antoni (metro Sant Antoni). Verder zijn er de afgelopen jaren ook de nodige tweedehands markten bijgekomen. De meeste markten vinden plaats in het weekend (voornamelijk op zondagmiddag). Enkele aanraders zijn: Lost & Found Market (Estació de França) en de levendige Flea Market / Two Market (een maandelijkse vlooienmarkt met wisselende locaties).
 
 

Terug naar introductie Barcelona


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring