Arequipa staat bekend om zijn kleding gemaakt van wol van lama's, vicuñas en alpacas en 'wolwinkels' zijn dan ook volop voorhanden. Ook van de Peruaanse specialiteit chocolade kan volop genoten worden in Arequipa. 

De hoofdstraat Mercaderes
Calle Mercaderes, een van de prominente winkelstraten van Arequipa, loopt van de Plaza de Armas tot en met Plaza 15 de Agosto. In deze levendige straat kun je een leuke en exclusievere mix van winkels, winkelcentra, markten en handwerk- en wolwinkels verwachten.

Mercado San Camilo
Een niet te missen markt in Arequipa is Mercado San Camilo. De stalen constructie van de markthal die het dak omhoog houdt, is ontworpen door niemand minder dan Gustave Eiffel, inderdaad die van de wereldberoemde Eiffeltoren. Binnen is de markthal volgepakt met stalletjes waar vlees, vis, groente en tal exotische fruitsoorten waarvan je de meeste waarschijnlijk niet zult kunnen thuisbrengen. 

Chocladeworkshop
Erg vermakelijk en smakelijk om te bezoeken: Chaqchao Organic Chocolates (Santa Catalina 204). Je kunt hier een ware chocoladeworkshop volgen waarin je kennis maakt met de verschillende aspecten van chocolademaken. Maar niet minder onderhoudend is het terras waar je naast chocolade kunt genieten van onder meer koffie en biologische taarten. 
 

 

Terug naar introductie Arequipa


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring