Markten
De markt van Antigua bevindt aan de Calle Poniente bij het busstation. Je kunt er werkelijk van alles krijgen: van traditionele goederen tot  fruit en elektronica.  Op de marktdagen - maandag, donderdag en vrijdag  - is het er razenddruk als dorpelingen uit de omgeving van Antigua aanschuiven met hun handelswaar. Direct grenzend aan deze markt in zuidelijke richting bevindt zich de Mercado de Artesanías. Naast veel inheems handwerk en geweven kleding zijn er veel handmade-producten zoals tassen en sieraden maar ook Guatemalteekse koffie en chocolade. En als derde markt naast de ruïnes van Iglesia del Carmen is er ook nog de Mercado de Carmen. Een goede plek om af te struinen als je op zoek bent naar textiel en jade, van overigens niet de allerbeste kwaliteit. 
 
Mayakleding
Nim Po’t is een grote hal gelegen aan de Avenida Norte. Textielliefhebbers zullen hun vingers aflikken bij het zien van de grote collectie Mayakleding en en grote verzameling kwalitatieven stoffen.Ook als je niet komt shoppen, neem dan toch een kijkje in dit textielbolwerk. 
 
Jade
La Casa del Cade is een prachtige jade winkel, welhaast een museum, gevestigd in een kolonaal pand met patio. Je vindt er een enorme collectie kettingen, ringen, maskers en armbanden, elegant gepresenteerd. Ook hier geldt weer, neem in ieder geval een kijkje.  
 
 

Terug naar introductie Antigua


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring