Geweven doeken, jade, leer en ook schilderijen zijn een aantal van de typische winkelingrediënten van Antigua. En dan hebben we het niet gehad over onovertroffen koffie en chocolade. 

Markten van Antigua

De markt van Antigua bevindt aan de Calle Poniente bij het busstation. Je kunt er werkelijk van alles krijgen: van traditionele goederen tot fruit en elektronica. Op de marktdagen - maandag, donderdag en vrijdag  - is het er razend druk als de dorpelingen uit de omgeving van Antigua aanschuiven met hun handelswaar. Direct grenzend aan deze markt in zuidelijke richting bevindt zich de Mercado de Artesanías. Naast  inheems handwerk en geweven kleding zijn er veel handmade-producten zoals tassen en sieraden maar ook Guatemalteekse koffie en chocolade. En als derde markt, naast de ruïnes van Iglesia del Carmen, is er ook nog Mercado de Carmen. Een goede plek om af te struinen als je op zoek bent naar textiel en jade, van overigens wisselende kwaliteit. 
 

Mayakleding

Nim Po't is een grote hal gelegen aan de Avenida Norte. Textielliefhebbers zullen hun vingers aflikken bij het zien van de grote collectie Mayakleding en de grote verzameling kwalitatieve stoffen. Ook als je niet komt om shoppen, is een kijkje in dit textielbolwerk een aanrader. 
 

Jade

La Casa del Jade is een prachtige jade winkel, welhaast een museum, gevestigd in een koloniaal pand met patio. Je vindt er een enorme collectie elegant gepresenteerde kettingen, ringen, maskers en armbanden - natuurlijk allemaal van jade. Ook hier geldt weer, neem sowieso een kijkje binnen.  
 
 

Terug naar introductie Antigua


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring