Reizen Suchitoto (El Salvador)

De culturele hoofdstad van El Salvador is voor toeristen één groot warm bad. Geplaveide straatjes, historische wijken, panoramische vergezichten, galerijen en cultuurfestivals dragen hier allemaal aan bij. Net als het nabijgelegen Lago Suchitlán en een tweetal watervallen waar je een verfrissende duik kunt nemen. 

Keienstraatje in Suchitoto

Heerlijk slenteren in het oude centrum van Suchitoto

Suchitoto heeft een klein maar zeer aantrekkelijk centrum. Natuurlijk is er een centraal plein met een passende kerk. De spierwitte Iglesia de Santa Lucía is een mooie verschijning aan de Plaza Central. Een paar blokken ten noordwesten van de kerk vinden we Parque San Martín, een lommerijk plein dat uitkijkt op het Lago Suchitlán. Het centrum van Suchitoto bestaat verder uit een aantal historische wijkjes die gebouwd zijn na de Spaanse periode. Eén daarvan is El Barrio el Centro waar de eerdergenoemde Iglesia Santa Lucía staat. Fijn om af te struinen is ook de voormalige ambachtswijk Santa Lucía, te herkennen aan de keienstraatjes en bescheiden huisjes. 
 

Afkoelen in Lago Suchitlán en de watervallen

Het is maar een paar kilometer van het oude centrum: Lago Suchitlán. Naar het meer lopen is geen straf. De aangename wandeling voert bergafwaarts via de Avenida 15 de Septiembre door landelijke buitenwijkjes die opgevolgd worden door een bosrijke omgeving. Onderweg loop je ook tegen verschillende miradores aan waar fraaie plaatjes geschoten kunnen worden. Eenmaal beneden aangekomen kun je met een bootje het meer op gaan, relaxen op het grote terras aan de oevers of misschien wel een verfrissende duik nemen, want dat kan ook in dit meer. Wist je dat dit kunstmatige meer  werd aangelegd in 1973 en elektriciteit opwekt voor rmeer dan een half miljoen Salvadorianen? Afkoelen kan ook bij de nabijgelegen watervallen. Een bijzondere verschijning is Cascada los Tercios met haar bijzondere zeshoekige stenen waarlangs het water naar beneden klettert. Voor een zwempartij is Salto el Cubo aan te bevelen, eveneens een bekende waterval in de omgeving. 

Teatro de las Ruinas in Suchitoto


Suchitoto: cultuurstad van El Salavador

Suchitoto staat te boek als het culturele bolwerk van El Salvador en het is bepaald niet moeilijk voor te stellen dat kunstenaars en creatievelingen zich thuis voelen in deze inspirerende en artistieke stad. Festival Permanente de Arte Cultura, ooit opgezet door de cineast Alejandro Cotto, past helemaal in dit plaatje. Tijdens dit jaarlijkse cultuurfestival in februari treden nationale en internationale artiesten op in het charmante Teatro de las Ruinas. In dit theater, neem er sowieso een kijkje, kan dan genoten worden van opera, symfonische orkesten, poëzie en theater. Maar ook de rest van het jaar is er genoeg te beleven op cultureel vlak. Overdag kun je met een tour de kunstgalerijen die her en der over de stad verspreid liggen. Suchitoto kent ook een revolutionaire ziel die terugvoert naar de burgeroorlog toen guerilleros zich ophielden in de nabijgelegen bergen. Deze voormalige guerilleros runnen nu een aantal bars waar stevige drankjes en Che Guevara hand in hand gaan.

 

Terug naar boven

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie
 
vind-een-taalschool
vind-een-taalschool

Meer informatie over El Salvador