Reisinspiratie voor Vitoria-Gasteiz

Vitoria-Gasteiz, de onbekendste provinciestad van Baskenland, doet eerder Spaans dan Baskisch aan. Uitgeroepen als meest groene stad is ze een stad met een hoge levenskwaliteit. Dankzij de groene zones en de aangename historische binnenstad waar je volop kunt genieten van de pintxos is het er goed toeven. In de omgeving liggen ook verschillende uitstapjes in het verschiet waaronder het prestigieuze wijngebied Rioja dat voor een deel in Baskenland is gelegen. 

Hoge levenskwaliteit met nog weinig toeristen

Dankzij de vele parken en groengebieden werd Vitoria-Gasteiz al uitgeroepen tot groenste stad van Europa. Ze geldt dan ook als één van de steden van Spanje met de allerhoogste levenskwaliteit. Om het groen te ervaren doe je er goed aan om ook een kijkje buiten het centrum te nemen. Voor reizigers is Vitoria-Gasteiz ook een verademing omdat ze nog nauwelijks ontdekt lijkt te zijn door buitenlandse toeristen. En dan is het ook goed om te weten dat de pintxos nauwelijks onderdoen ten opzichte van San Sebastián en Bilbao, de bekende Baskische steden. Wat ook opvalt is dat Vitoria veel minder chauvinistisch is dan elders in de regio waar de pro Baskische vlaggen en uitingen overal zichtbaar zijn. 

Fijn historisch centrum

Kom Vitoria tegemoet via Casco Antiguo, het oorspronkelijke centrum van de stad. Via de stijging niet ziet zitten, pakt hier even makkelijk de roltrap. Deze brengt je onder meer naar de oude kathedraal uit de 13 e eeuw, die al enige tijd in restauratie is. Het historisch centrum van Vitoria heeft een paar pakkende plekken. 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring