Viña del Mar wordt wel Chili's Rivièra genoemd, net als 'Ciudad Bella' of 'Ciudad Jardín'. In de zomermaanden zijn de stranden aan de Grote Oceaan volgepakt met toeristen en in de tuinstad wordt dan volop geflaneerd over de lange zonovergoten boulevards omgeven door palmbomen en weelderige parken. Gelegen op anderhalf uur van de Chileense hoofdstad en een kwartier van de havenstad Valparaíso leent Viña del Mar zich goed voor een dagtrip.

Viña del Mar: luxe badplaats met exclusieve buitenhuizen
Viña del Mar is dé badplaats van Chili met alle faciliteiten van een luxe resort. Hiertoe behoren exclusieve buitenhuizen die geliefd zijn bij beroemdheden. Viña del Mar kent een bruisend uitgaansleven met chique clubs, bars, casino's en theaters. Ook op sportief gebied kun je er goed vermaken dankzij een groot aanbod golf- en tennisbanen en surfers weten wel raad met de bruisende golven van de Grote Oceaan. Het mondaine karakter gaat terug tot de de tweede helft van de 19e eeuw toen Viña del Mar voor welgestelde Chilenen als vrijetijdsbestemming in trek raakte. Vooral rijke zakenlui uit de nabijgelegen havenstad Valparaíso bouwden in die tijd luxe buitenhuizen. Maar ook Pablo Neruda, de beroemdste Chileen, had er een stulpje die uitkeek op de stad en de baai. Veel van deze fraaie gebouwen, waaronder de villa van Neruada, zijn nog te bewonderen.
 
Tuinstad met grote evenementen
Viña del Mar loopt over van de groene parken, tuinen en bloemen. Zeer bekend is Quinta Vergara. In dit park vind je Palacio Vergara, het voormalige huis van de stichter van de stad. Ook is er een groot amfitheater waar jaarlijks het wereldberoemde Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar wordt gehouden, het grootste muziekspektakel van heel Latijns-Amerika. Een populaire attractie vormen verder Reloj de Flores. De 'horlogebloemen' zijn fraai gelegen aan de voet van de Cerro Castillo. Voor filmliefhebbers is er in september het Vña del Mar International Film Festival, het belangrijkste filmfestival van Chili. Ook spectaculair om mee te maken is de grote vuurwerkshow op oudejaarsavond in de baai die samen met buurgemeente Valparaíso wordt georganiseerd.
 
 


Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring