Viña del Mar wordt wel Chili's Rivièra genoemd. Andere vleiende bijnamen vormen 'Ciudad Bella' of 'Ciudad Jardín'. In de zomermaanden zijn de stranden aan de Grote Oceaan volgepakt met toeristen. In de tuinstad wordt dan volop geflaneerd over de lange zonovergoten boulevards omgeven door palmbomen en weelderige parken. Gelegen op anderhalf uur van de Chileense hoofdstad en een kwartier van de havenstad Valparaíso leent Viña del Mar zich goed voor een dagtrip.

Viña del Mar: luxe badplaats met exclusieve buitenhuizen

Met alle faciliteiten van een luxe resort is Viña del Mar dé badplaats van Chili.  Hiertoe behoren ook exclusieve buitenhuizen geliefd bij o.m. beroemdheden. Viña del Mar kent een bruisend uitgaansleven met chique clubs, bars, casino's en theaters. Ook op sportief gebied kun je er goed vermaken. Er is een groot aanbod golf- en tennisbanen en surfers weten wel raad met de bruisende golven van de Grote Oceaan. Het mondaine karakter gaat terug tot de de tweede helft van de 19e eeuw toen Viña del Mar voor welgestelde Chilenen als vrijetijdsbestemming in trek raakte. Vooral rijke zakenlui uit de nabijgelegen havenstad Valparaíso bouwden in die tijd luxe buitenhuizen. Maar ook Pablo Neruda, de beroemdste Chileen, had er een stulpje die uitkeek op de stad en baai. Veel van deze fraaie gebouwen, waaronder de villa van Neruada, zijn nog te bewonderen.
 

Tuinstad met grote evenementen

Viña del Mar loopt over van de groene parken, tuinen en bloemen. Zeer bekend is Quinta Vergara. In dit park vind je Palacio Vergara. Dat is het voormalige huis van de stichter van de stad. Ook is er een groot amfitheater waar jaarlijks het wereldberoemde Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar wordt gehouden. Niet zomaar een festival: het grootste muziekspektakel van heel Latijns-Amerika! Een populaire attractie vormen ook de Reloj de Flores. Deze 'horlogebloemen' in vrolijke zijn fraai gelegen aan de voet van de Cerro Castillo. Voor filmliefhebbers is er in september ook nog het Viña del Mar International Film Festival, het belangrijkste filmfestival van Chili. Ook spectaculair om mee te maken is de grote vuurwerkshow op oudejaarsavond. Deze wordt samen met buurgemeente Valparaíso in de baai georganiseerd.
 
 

Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring