Ooit was Tamarindo een traditioneel vissersdorpje, tegenwoordig is ze een populaire en hippe badplaats. Gelegen aan de noordwestkust van Costa Rica is Tamarindo gelegen op het schiereiland Nicoya dat deel uitmaakt van de provincie Guanacasta. Het schiereiland staat vooral bekend om zijn ruige witte zandstranden waarvan Tamarindo de toeristische spil is. Reizigers komen af op het strandleven, de ruige golven, de kosmopolitische sfeer en het dampende uitgaansleven. Natuurliefhebbers komen in dit toeristenparadijs ook niets te kort, want in de nabije omgeving is een groot natuurpark genesteld exclusief voor zeeschildpadden.

Playa Tamarindo

Surfparadijs aan de Pacifische Oceaan

De hippe surfplaats Tamarindo is al jaren populair bij backpackers én surfers die afkomen op de stranden en de uitstekende golven die rollen aan de Playa Tamarindo. Het geheim zit hem in de constante en stevige surfgolven van deze streek, tevens geschikt om te zwemmen hoewel voorzichtigheid geboden is. Aan de Baai van Tarmarindo liggen een aantal uitmuntende surfstranden waarvan Playa Tamarindo en Playa Grande fraaie voorbeelden zijn. Dit laatste strand staat zelfs bekend als één van Costa Rica's beste surfplekken. Dat surfen in Tamarindo een serieuze aangelegenheid is, blijkt wel uit de verschillende nationale en internationale surfwedstrijden die er worden gehouden.  

Kosmopolitische badplaats

Hoewel Tamarindo al jaren populair is bij surfers en backpackers strijken de laatste jaren steeds meer reizigers met een dikkere portemonnee neer Costa Ricaanse badplaats. Met de komst van luxueuze resorts en internationale restaurants is volop comfort voorhanden. Weer een andere groep reizigers wordt juist aangetrokken door de kosmopolitische en laagdrempelige sfeer en het culturele lokale aanbod in de vorm van kunstgalerijen en pottenbakkers. Het nachtleven is al net zo gevarieerd: van surfbars tot casino's en van eetzaakjes tot eersteklasrestaurants, Tamarindo heeft het allemaal in huis. Kijk niet raar op als het restaurant waar je net gegeten hebt, omgetoverd wordt tot een dampende discotheek waar tot in de vroege uurtjes gedanst en gedronken wordt, want zo werkt dat hier.

Van sportvissen tot mountainbiken

Tamarindo is een onvervalst watersportcentrum waar tal van watersporten beoefend kunnen worden. Denk dan aan vissen, duiken, zeilen en snorkelen. Sportvissers worden optimaal bediend in Tamarindo, want vissen is hier één van de geliefdste sporten. Veel van 's werelds beste vissers reizen zelfs speciaal af naar de badplaats gezien de legendarische marlijn-, zeilvis-, en tonijnvangsten. Maar er zijn ook genoeg sportieve activiteiten te ondernemen die niets met de zee te doen hebben. De bergen ten oosten van Tamarindo lenen zich bijvoorbeeld voor wandelen en mountainbiken waarbij je tegelijkertijd kunt genieten van prachtuitzichten over de bergen en kuststrook. 

Natuurpark: lederschildpadden en andere exotische beesten

Dankzij de nabijgelegen natuurattractie Parque Nacional Marino Las Baulas is het ook voor natuurliefhebbers buitenwoon goed toeven in Tamarindo. Dit nationale park herbergt mangrovebossen, moerassen en wouden die uitmonden in de Río Matapalo en vormt het habitat van brulapen, wasberen én krokodillen. Maar de hoofdrol is toch echt weggelegd voor de zeeschildpadden. De lederschildpadden komt hier tussen juli en december massaal aan land om hun eieren te droppen. Het bekijken van dit natuurfenomeen is een onvergetelijke ervaring, maar bedenk wel dat dit alleen onder begeleiding van een ranger kan.

 

 


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring