Ooit was Tamarindo een traditioneel vissersdorpje, tegenwoordig is ze een populaire en hippe badplaats. Gelegen aan de noordwestkust van Costa Rica bevindt Tamarindo zich op het schiereiland Nicoya dat deel uitmaakt van de provincie Guanacaste. Het schiereiland staat vooral bekend om zijn ruige witte zandstranden waarvan Tamarindo de toeristische spil is. Reizigers komen af op het strandleven, de ruige golven, de kosmopolitische sfeer en het dampende uitgaansleven. Natuurliefhebbers komen in dit toeristenparadijs ook niets te kort met in de omgeving een groot natuurpark voor zeeschildpadden.Surfparadijs aan de Pacifische Oceaan

De hippe surfplaats Tamarindo is al jaren populair bij backpackers en bovenal surfers die afkomen op de stranden en de uitstekende golven die rollen aan de Playa Tamarindo. Het geheim van Tamarindo zit hem in de constante en stevige surfgolven van deze streek, die ook geschikt zijn om te zwemmen hoewel voorzichtigheid altijd geboden is. Aan de Baai van Tarmarindo liggen een aantal uitmuntende surfstranden. De bekendste voorbeelden daarvan zijn Playa Tamarindo en Playa Grande. Dit laatste strand staat zelfs bekend als één van Costa Rica's beste surfplekken. Dat surfen in Tamarindo een serieuze aangelegenheid is, blijkt wel uit de verschillende nationale en internationale surfwedstrijden die er worden georganiseerd.  

Kosmopolitische badplaats

Hoewel Tamarindo al vele jaren populair is bij surfers en backpackers strijken de laatste jaren steeds meer reizigers met een dikkere portemonnee neer in de Costa Ricaanse badplaats. Met de komst van luxueuze resorts en internationale restaurants is voor de reiziger dan ook volop comfort voorhanden. Weer een andere groep reizigers wordt juist aangetrokken door de kosmopolitische en laagdrempelige sfeer maar ook het culturele lokale aanbod in de vorm van kunstgalerijen en pottenbakkers. Het nachtleven is al net zo gevarieerd: van surfbars tot casino's en van eetzaakjes tot eersteklasrestaurants, Tamarindo heeft het allemaal in huis. En kijk niet raar op als het restaurant waar je net gegeten hebt, omgetoverd wordt tot een dampende discotheek waar tot in de vroege uurtjes gedanst en gedronken wordt. Zo werkt dat hier.

Van sportvissen tot mountainbiken

Tamarindo is een onvervalst watersportcentrum waar heel wat watersporten beoefend kunnen worden. Denk aan vissen, duiken, zeilen en snorkelen. Sportvissers worden optimaal bediend in Tamarindo, want vissen is hier één van de geliefdste sporten. Veel van 's werelds beste vissers reizen zelfs speciaal af naar de badplaats gezien de legendarische marlijn-, zeilvis-, en tonijnvangsten. Maar er zijn ook genoeg sportieve activiteiten te ondernemen die helemaal niets met de zee te doen hebben. De bergen ten oosten van Tamarindo lenen zich voor wandelen en mountainbiken in combinatie met prachtuitzichten over de bergen en kuststrook. 

Natuurpark: lederschildpadden en andere exotische beesten

Dankzij de nabijgelegen natuurattractie Parque Nacional Marino Las Baulas is het ook voor natuurliefhebbers goed toeven in Tamarindo. Dit nationale park herbergt wouden, moerassen en vier stranden, evenals de monding van de rivier Tamarindo en mangroven van de rivier Matapalo. Het park vormt het habitat van onder meer brulapen, wasberen en (opgelet!) krokodillen...Maar de hoofdrol is toch echt weggelegd voor de zeeschildpadden. De lederschildpadden komt hier tussen juli en december massaal aan land om hun eieren te droppen. Het bekijken van dit natuurfenomeen is een unieke ervaring. Bedenk wel dat dit alleen onder begeleiding van een ranger kan.


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring