Sosúa ligt aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek ten oosten van Puerto Plata en het resortgebied Playa Dorada. De duik- en snorkelhoofdstad van de noordkust is een geliefde strandbestemming bij een breed publiek. Dankzij de ligging aan een baai met rustig en kristalhelder zeewater. Een andere kant van Sosúa is het sextoerisme dat zich in de avonduren nadrukkelijk manifesteert in het bescheiden uitgaanscentrum.   

Playa Sosua op de Dominicaanse Republiek

De aantrekkelijke stranden van Sosúa 

De belangrijkste troef van Sosúa zijn haar beschutte stranden met een goede mix van toeristen en Dominicaanse families. Het populairste strand is Playa Sosúa. Het hoofdstrand scheidt twee de belangrijkste wijken van de stad: de toeristenwijk El Batey (oostelijk gelegen) en de lokale wijk Los Charamicos (westelijk gelegen). Een heerlijk halvemaanvormig strand met helder turkooiskleurig water gemaakt om te zwemmen en te snorkelen. Een flinke rij palmbomen zorgen voor broodnodige beschutting in de meest zonnige en hete maanden. Aan het strand Sosúa zitten ook verschillende smaakvolle strandtentjes en restaurants die verse vis en lokale pollo serveren. Wie wat meer rust zoekt, want druk is het wel op Playa Sosúa, zou kunnen uitwijken naar Playa Alicia. Dit strand is in oostelijke richting gelegen aan een idyllische inham. Voor een lokale strandervaring kun je ook nog Playa Chiquita (in westelijke richting) aandoen. Dominicaanse vrolijkheid en barbecues maken hier de sfeer. 

Duiken in de Sosúa baai

Sosúa geldt als de beste duikplaats aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. Duikers van alle niveaus kunnen zich uitleven op verschillende plekken en koralen. Denk dan aan scheepswrakken, grotten en diep water duikplekken. In de badplaats kun je dan ook kiezen uit de nodige duikexcursies. Een daarvan, op 15 minuten varen van Sosúa, voert naar het Zíngara scheepswrak op een diepte van 35 meter. In de buurt van het wrak bevinden zich ondiepe koralen. Voor gevorderde duikers is Airport Wall op 20 minuten varen een aanrader. Dit duikgebied omvat tunnels en een ware muur met 'elkhorn coral' en zeekreeft. Voor snorkelaars is Cayo Arena een aanrader. Speedbootjes brengen je naar de meest fraaie en afgelegen koralen. Snorkeltours zijn vaak zeer betaalbaar, soms al vanaf 10 dollar. Duiktours starten meestal vanaf 35 dollar en kunnen oplopen tot ruim 100 dollar. 

De opmerkelijke geschiedenis van Sosúa

Sosúa zou pas in 1940 gesticht worden. En de inwoners waren Duitse Joden. De Dominicaanse Republiek was eind jaren dertig het enige land dat Joodse vluchtelingen opving. Ruim 700 Joodse families zouden zich uiteindelijk vestigen in Sosúa waarbij geselecteerd werd op agrarische kwaliteiten. Sosúa moest namelijk de melk- en zuivelhoofdstad van de Dominicaanse Republiek worden en dat is ook daadwerkelijk gelukt. Curieus genoeg was het de zeer wrede dictator Trujillo die de Duitse joden naar het eiland bracht. Veel Joodse families vertrokken weer vrij snel omdat ze maar moeilijk konden aarden. Toch is er nog een synagoge bewaard gebleven. Er is ook een museum die het verhaal vertelt van de Joodse geschiedenis op de Dominicaanse Republiek. Tot midden jaren 80 zou Sosúa een slaperig plaatsje blijven. Met de komst van het toerisme in de jaren 90 veranderde dit snel. Sosúa zou zich sinds die tijd ook ontwikkelen tot de hoofdstad van het sextoerisme wat ze tot op de dag van vandaag nog is.


Reisbestemmingen Dominicaanse Republiek

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring