Reisinspiratie voor San Agustín

Alleen de weg al naar San Agustín is de moeite waard. Het prachtige groene landschap met haar heuvels, kleine dorpjes en weidse uitzicht over de rivieren zijn een feestje om door heen te rijden. Maar San Agustín is vooral bekend vanwege de metershoge geheimzinnige sculpturen die er gevonden zijn. Gelegen op een hoogte van 1730 meter en een populatie van nu ruim 32.000 mensen, kent San Agustín de grootste begraafplaats ter wereld. Historie en ligging

Gesticht door Alejo Astudillo in 1752 , werd San Agustín werd San Agustín al snel vernield door inheemse volken. De stad zoals we haar nu kennen werd in 1790 gesticht door Lucas de Herazo en Mendigaña. San Agustín bevindt zich in de provincie Huila waar twee belangrijke rivieren hun oorsprong vinden: de Magdalena rivier en de Cauca. Twee rivieren die vroeger een belangrijke verkeersader vormden voor twee inheemse stammen die al meer dan 5000 jaar geleden in dit gebied woonden. Deze stammen maakten gebruik van de rivier om goederen te transporteren. Maar zij kwamen er niet alleen samen om handel te drijven maar ook voor het begraven van hun doden en met name voor dat laatste geniet San Agustín bekendheid.

De mysterieuze beelden van San Agustín

Er zijn in de regio meer dan 500 archeologische vondsten gedaan. Het zijn niet zozeer de grafkamers die de interesse van de bezoekers wekken, maar de metershoge sculpturen. Het grootste beeld daarvan is zeven meter hoog is. Gemaakt van vulkanisch steen kennen de beelden verschillende afbeeldingen. Veelal zijn het antropomorfische figuren, half mens en half dier. Maar er zijn ook beelden van enkel apen, jaguars, slangen, krokodillen en adelaars. Men vermoedt dat ze heilig waren voor de volken die er leefden. Al voordat de Spanjaarden en andere Europeanen naar Colombia kwamen, waren de volkeren die in Huila bewoonden reeds verdwenen. Omdat zij geen geschreven taal hadden is het gissen naar de betekenis van de beelden. Dit zorgt ervoor dat de plaats extra bijzonder en geheimzinnig is. De metershoge sculpturen zijn wonderbaarlijk goed bewaard gebleven. Men vermoedt dat er in de groene heuvels rondom San Agustín nog veel meer beelden en tombes begraven liggen.
 
 
 

Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring