Punta del Diablo telt circa 823 inwoners waarvan de meerderheid bestaat uit vissers en kunstenaars. Het gehucht wordt getypeerd door houten huisjes, stranden en een niet toeristische, lome sfeer. 

De eenzame stranden van Punta del Diablo
De gekleurde cabañas en lome sfeer van Punta del Diablo vormen een mooi contrast met de hoogbouw en drukte van Punta del Este. De stranden van Punta del Diablo bestrijken 10 kilometer waarvan Playa de Pescadores het bekendste strand is. Een geliefde activiteit in Punta del Diablo is surfen waarvoor de stranden Playa Viuda en Playa de Rivera geliefd zijn. 's Avonds kun je in een van de lokale restaurantjes genieten van vers gevangen vis en het uitzicht op de zee.

Nationaal Park Santa Teresa
Op maar een paar kilometer van Punta del Diablo vinden we een van de van de belangrijkste nationale parken van Uruguay: Parque Nacional de Santa Teresa. Het park herbergt zandstranden, een natuureservaat met vogels, een camping en een enorm fort. Fortaleza de Santa Tereza werd oorspronkelijk door de Portuguesen eind 18e eeuw werd gebouwd en later door de Spanjaarden geconfisqueerd en opnieuw gebouwd. 
 

 


Reisbestemmingen Uruguay

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring