In Yucatán aan de Riviera Maya op een klein uur rijden van Cancún ligt Playa del Carmen. Gesticht in 1937 als verbindingsplek voor reizigers voor het eiland Cozumel was ze lange tijd een onbeduidend dorpje. Dankzij de schitterende stranden, het aangename klimaat en de vele watersporten mogelijkheden is Playa del Carmen de laatste jaren in rap tempo uitgegroeid tot een toeristische trekpleister van formaat. Trendy Playa del Carmen kent daarnaast ook nog eens een bruisend nachtleven dat zich grotendeels bevindt aan de dampende Quinta Avenida en de stranden.

 

Playa del Carmen: stad in opkomst aan de Riviera Maya

Het is nu niet meer voor te stellen, maar in 1995 telde Playa del Carmen slechts 5.000 inwoners. Met de stormachtige toeristische ontwikkelingen staat de teller inmiddels op ruim 300.000 en daarmee is ze een van de snelstgroeiende steden van Mexico. De toeristische ontwikkeling heeft veel te maken met de strategische ligging aan de Riviera Maya aan de Caribische Zee in het oostelijk deel van het populaire schiereiland Yucatán. Playa del Carmen kent een enorm aantal accommodaties variërend van grootschalige all-inclusive resorts tot fijne boetiekhotels. De wervelkolom van Playa del Carmen is de zeer uitgestrekte en commerciële Quinta Avenida bezaaid met bars, winkels en hotels. 

Wat allemaal doen in Playa del Carmen

Playa del Carmen is in de eerste plaats een levendige plaats waar elke dag wat te beleven valt. Nachtbrakers weten wel raad met de bars en clubs aan de Quinta Avenida. Ben je op zoek naar een minder luidruchtig uitgaansleven? Dan is het goed om verder te kijken dan de hoofdstraat en de drukte stranden nabij de stad. Er zijn namelijk authentieke zaakjes te vinden om uit te gaan en lokaal te eten. Een niet te missen excursie is een bezoek aan Isla Cozumel. Met de ferry sta je er in 30 minuten. Het draait er vooral om prachtige stranden en snorkelen, net als schitterende zonsondergangen. Ook het bezoeken van een cenote is een must. Er zijn er verschillende maar die van Cenote Azul springt eruit. Verwacht groen kristalhelder water waar je heerlijk kunt zwemmen, maar ook een uitgestrekt terrein met verborgen paadjes. Wie op zoek is naar een rustiger strand in Playa del Carmen gaat dat vinden bij Punta Esmeralda. Je kunt er ook relaxte strandbars vinden.


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring