Omringd door groen platteland bezaaid met tabaksvelden is Pinar del Río het centrum van de Valle de Viñales. Dat nodigt uit tot wandelingen door de Vallei van Viñales met haar unieke mogotes en grotten in een decor van eindeloze plantages. Pinar del Río zelf staat bekend als de 'stad van de zuilen' met ook fotogenieke huizen en straatjes. Gelegen in de meest westelijke provincie van Cuba ademt de provinciehoofdstad een lome en ontspannen sfeer met nog maar weinig toeristen.

Een sigarenfabriek bezoeken

Wie Pinar del Río bezoekt kan onmogelijk om sigaren heen. Want hier worden de beste sigaren ter wereld gerold! En daar hoort natuurlijk ook een bezoek aan een sigarenfabriek bij. Een bekend en tegelijkertijd authentiek adresje is Fábrica de Tabacos de Francisco Donatien. Sigarenliefhebbers slaan hun slag na de rondleiding hun in de goed aangeschreven winkel in de bescheiden fabriek. 

Valle de Viñales

Op een kleine 30 km ten noorden van Pinar del Río is Valle de Viñales gelegen. Zonder twijfel het hoogtepunt van dit westelijk deel van Cuba. In het oog springend zijn in de eerste plaats de steile klaksteenformaties: mogotes. Omgeven door tabaksplantages en bananenbomen een heel fotogeniek geheel. Maar je vindt er bijvoorbeeld ook het grootste grottenstelsel van Cuba. Het gebied leent zich uitstekend voor hiken, mountainbiken of paardrijden, terwijl je onderweg een tussenstop maakt bij een tabaksproducent of koffieplantage.


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring