Met ruim 409.000 inwoners misstaat een stedentrip voor Palma niet. Van alle steden in de Balearen heeft Palma het meeste in huis en er valt overdag als in de avonduren genoeg te beleven. Het klimaat maakt dat je er elke maand zon en zachte temperaturen kunt verwachten. En wie zich toch verveelt: vanuit de hoofdstad van Mallorca zijn tal van interessante uitstapjes op het eiland zo gemaakt.

Oriëntatie Palma

Het is handig als je de gebieden en wijken van Palma in grote lijnen kent. Zo leer je de verschillende kanten van de stad goed kennen. Vanuit toeristisch oogpunt is de oude kern het interessantst waarbij de welbekende kathedraal en de stadswallen hoogtepunten vormen. Maar er zijn ook genoeg plekken in het uitgestrekte historische centrum te vinden waar je maar weinig toeristen tegen het lijf zult lopen. Ga hiervoor bijvoorbeeld in noordelijke richting naar het klassieke Plaza Mayor en het ongepolijste Plaza de España waar je ook de busterminal vindt. Verder is het havengebied waar grote jachten en grote toeristenappartementen hand in hand gaan vanuit toeristisch oogpunt aantrekkelijk voor een wandeling. Een bezoek aan de haven kan bovendien mooi gecombineerd worden met een bezoek aan Castell de Bellver, een imposant kasteel dat hoog op een heuvel uittorent en magistraal uitkijkt over de stad. Ook Santa Catalina, gelegen ten westen van de oude stad, is goed om in je achterhoofd te houden. Ooit een slechte buurt, inmiddels een trendy uitgaansbuurt met speciale restaurants die een mooie afwisseling vormen met het meer traditionele Spaanse aanbod in de oude kern van Palma.


Oude kern van Palma

De oude stad van Palma kan zich meten met de populaire Spaanse steden van het vaste land. Gezichtsbepalend is het zeepanorama met La Seu (de lokale benaming van de kathedraal) en de vestigingswallen waar je heerlijk kunt slenteren. Vanaf de stadsmuren kijk je uit op de zee en Parc de la Mar, een park gekleurd door Miro. Wie verder oostelijk gaat, langs de kust of via de smalle steegjes landinwaarts komt uit bij intieme pleintjes als Placa de Raimundo Clar. Als je vanaf de kathedraal in noordelijke richting gaat kom je uit bij prominente pleinen als Plaza de Espagne (in omgeving van busstation) en het statige Placa Mayor dat wordt omgeven door winkelstraten. 


Haven en Castell de Bellver

Het westelijk deel van Palma wordt gekleurd door de haven met op de achtergrond groene heuvels. Bij zonnig weer is het geen straf om de promenade af te lopen en je ogen te richten op de imposante jachten en cruiseboten die af- en aanvaren. Voor wie genoeg gezien heeft, kan via een zijstraatje in het havengebied de steile klim naar het kasteel inzetten. Na een stevige wandeling loop je aan tegen een hek in een park die de entree vormt. Het kasteel, inclusief een museum over Mallorca en in het bijzonder het weidse uitzicht over Palma, stranden en groene omgeving maken een bezoek een must bij een meerdaags bezoek aan de hoofdstad van de Balearen. Het kasteel met haar verschillende vertrekken biedt bovendien een onderhoudend museum die de geschiedenis van Mallorca vertelt. 

 


Reisbestemmingen Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2019 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring