Strategisch gelegen in het hart van Andalusië heeft Osuna altijd weten te profiteren van haar centrale positie. Osuna kent een boven- en benedenstad waar een groot aantal kloosters en herenhuizen zijn te vinden. Maar Osuna dat nog geen 18.000 inwoners telt, werd internationaal vooral op de kaart gezet vanwege Games of Thrones. 

Stadspaleizen en kloosters

Al een belangrijke Iberische en Romeinse stad wist de adelijke familie Girón een stempel te drukken op Osuna. In de 16e eeuw bouwden zij er lustig op los: 19 kloosters, 4 ziekenhuizen, een universiteit en verscheidene adelijke huizen. Een meesterwerk uit deze periode is Santa María de la Asunción. Dit imponerende complex van drie kerken in renaissancestijl kijkt uit op de benedenstad. Een bezoek binnen is een must. Niet in de laatste plaats vanwege het pantheon waar de hertogen van Osuna liggen begraven. De tientallen stadspaleizen én kerken die Osuna rijk is, zijn vooral te vinden in de benedenstad waar het fijn slenteren is.

Games of Thrones in Osuna

Waarom nog steeds Games of Thrones fans Osuna bezoeken? Dat zit zo. In seizoen 5 van Games of Thrones werd een belangrijke scene voor de gladiatorengevechten geschoten in de Plaza de Toros. De producenten vielen voor de perfecte symmetrie en de okerkleurige tribunes.  Onder begeleiding kan de arena in het weekend of op feestdagen tegen een kleine vergoeding bezocht worden. Ben je een fan en zie je dat wel zitten? Bezoek dan het toerismebureau van Osuna en laat je informeren. Ook voor niet Games of Thrones fanaten een aanrader voor toeristische tips. 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring