Reisinspiratie voor Osuna

Strategisch gelegen in het hart van Andalusië heeft Osuna altijd weten te profiteren van haar centrale positie. Osuna kent een boven- en benedenstad waar een groot aantal kloosters en herenhuizen zijn te vinden. Maar met nog geen 18.000 inwoners is het vooral Games of Thrones die Osuna toeristisch internationaal op de kaart zetten. 

Stadspaleizen en kloosters

Al een belangrijke Iberische en Romeinse stad wist de adelijke familie Girón een stempel te drukken op Osuna. In de 16e eeuw bouwden zij er lustig op los: 19 kloosters, 4 ziekenhuizen, een universiteit en verscheidene adelijke huizen. Een meesterwerk uit deze periode is Santa María de la Asunción. Dit imponerende complex van drie kerken in renaissancestijl kijkt uit op de benedenstad. Een bezoek binnen is een must. Niet in de laatste plaats vanwege het pantheon waar de hertogen van Osuna liggen begraven. De tientallen stadspaleizen én kerken die Osuna rijk is zijn vooral te vinden in de benedenstad waar fijn slenteren is.

Games of Thrones

In seizoen 5 van Games of Thrones werd een belangrijke scene- de gladiatorengevechten - geschoten in de Plaza de Toros. De producenten vielen voor de perfecte symmetrie en de okerkleurige tribunes. Nog steeds komen de fans van Games of Thrones daarom na Osuna. Onder begeleiding kan de arena in het weekend of op feestdagen voor circa 2,5 euro bezocht worden. Voor meer informatie hierover is het goed om contact te zoeken met het toerismebureau van Osuna.


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring