Reisinspiratie voor Nerja

Nerja staat zo'n beetje synoniem met het Balkon van Europa. Het plein en uitzichtpunt bovenop een klif trekt dagelijks een flinke stroom toeristen. Een andere trekpleister van Nerja zijn een reeks diepe grotten. Nerja heeft daarnaast 14 kilometer kustgebied in de aanbieding wat een verkaring zou kunnen zijn voor de grote populatie buitenlanders waaronder de nodige Engelse gepensioneerden. Wie Nerja net een tikje te toeristisch vindt, kan uitwijken naar het nabijgelegen Frigiliana, een onvervalst Moorse dorpje waar nog nauwelijks een toerist is te bekennen.   

Uitzicht vanaf het Balkon van Europa op kustlijn Nerja

Balkon van Europa
Op wat nu Balcón de Europa wordt genoemd, stond ooit een Moors fort dat zorgvuldig de kustlijn in de gaten hield. Inmiddels staat er een wijds plein dat is uitgegroeid tot een enorme toeristische attractie. Het was Koning Alfonso XII die na een bezoek in 1885 na een rampzalige aardbeving de naam bedacht voor dit schitterende uitzichtpunt. Het leek hem alsof Europa eindigde op dit rotsige voorgebergte. Nog steeds zijn de uitzichten op de oceaan en de stranden aan weerszijden fenomenaal hoewel het uitzichtpunt wel wat toeristisch is geworden.  

Druipsteengrotten
Nerja staat ook bekend om Cuevas de Nerja. De grotten liggen op maar een paar kilometer van het centrum. De grotten werden in 1959 ontdekt door vijf vrienden nadat ze tegen een smalle zinkgat waren aangelopen. In 1960 werd een toegang gecreëerd voor toeristen. In het ondergrondse complex kun je rondleidingen volgen die leiden naar verscheidene schatten waaronder prachtige stalacieten, handdrukken en 20.000 jaar oude wandschilderingen die tot de oudste ter wereld worden gerekend. In 2012 werden grotschilderingen ontdekt van vermoedelijk Neanderthalers. Houd rekening met een behoorlijke wachttijd want de grotten van Nerja zijn populair. 

 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring