Torres del Paine (vernoemd naar de Torens van Paine) is een nationaal park van ruim 180.000 hectare gelegen tussen het Andesgebergte en de Patagonische steppe. Torres del Paine is niet alleen het mooiste natuurpark van Chili maar ook de bijzonderste natuurattractie van Zuid-Amerika. Deze Unesco World Biosphere Reserve is een adembenemende combinatie van gletsjers, meren, rivieren, rotsen, watervallen, heuvels en bossen. Dit ware walhalla voor natuur- en wandelliefhebbers kan in een, vier of negen dagen worden bezocht. 

Nationaal Park Torres del Paine

Vierdaagse wandeltocht van Torres del Paine 

De populairste manier om Torres del Paine te bezoeken is met een vierdaagse wandeltocht die het zogenaamde W-circuit volgt. Deze route in de vorm van de letter W leidt je langs de verschillende elementen van het park om te eindigen aan de voet van de drie grote bekende rotsen, de torres. Qua moeilijkheidsgraad is de gehele route van zestig kilometer in vier of vijf dagen te lopen. Het populairste beginpunt is Lago Pehoe, bereikbaar met de boot. Vervolgens loop je eerst een stuk langs het Lago Grey, een schitterend meer dat vooral bijzonder is vanwege de enorme gletsjer. Onderweg passeer je de Mirador Grey die een geweldig uitzicht kent. Tenslotte arriveer aan het eind van het meer bij Refugio Grey waar je kunt overnachten. Maar je kunt ook nog verder lopen en in dat geval volg je dezelfde route weer terug langs Lago Grey om te overnachten bij Refugio Pahoe. De volgende dag vervolg je de wandeling naar de verbluffende Valle Frances. Af en toe is het flink klimmen geblazen maar je wordt keer op keer beloond met de spectaculairste landschappen. Overnachten kan bij Campamento Frances (alleen voor tenten) of bij Refugio Los Cuernos of Refugio Las Torres. De volgende etappe voert je door een wonderschone vallei waar soms een hevige wind kan razen, richting Torres. Het is daarbij ook mogelijk om helemaal door te lopen tot aan de voet van de Torres. Weer een andere optie is overnachten bij Refugio El Chileno of Campamento Torres waarvandaan je in de vroege ochtend koers kunt zetten richting Torres met als bonus een onvergetelijke zonsopkomst. Het zwaarste deel van de tocht is de klim naar de Torres. De laatste dag kun je lopend of met een minibusje terug naar de entree van het nationale park en vanaf daar de bus pakken naar Puerto Natales.

Torres del Paine verkennen: van één dag tot wel negen dagen

Als je minder tijd tot je beschikking hebt, kun je ook één dag doorbrengen in Torres del Paine. Als uitvalsbasis kun je bijvoorbeeld kiezen voor het Argentijnse El Calafate, tevens een perfecte uitvalsbasis voor de de gletsjer Perito Moreno. Als je gaat voor een dag in Torres del Paine dan zul je niet veel tijd hebben om te wandelen, maar je hebt gelukkig wel voldoende tijd om te genieten van de spectaculaire natuur. Maar het kan natuurlijk ook heel anders: dat wil zeggen het hele circuit (El Circuito) lopen. Deze route bestrijkt ruim honderd kilometer en kan in zeven tot negen dagen gelopen worden. Het circuit bevat de 'W' plus nog een heel stuk achter de bergrug. De natuur is in deze route ruiger en nóg mooier, maar bedenk dat de wandeltocht zwaarder is en er minder faciliteiten voorhanden zijn. 

 


Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring