Voordat je maar een blik hebt geworpen op de watervallen van Iguazú maakt het natuurgeweld al indruk. Het oorverdovende lawaai van het naar beneden kletterende water is al van grote afstand te horen. Gelegen bij het drielandenpunt Argentinië, Paraguay en Brazilië trok Parque Nacional del Iguazú voor corona jaarlijks 1,6 miljoen bezoekers. Het nationaal park waar tevens een subtropisch regenwoud met een verscheidenheid aan soorten planten, vogels, reptielen en insecten deel van uitmaakt, is goed voor 77.000 hectare. Daarvan zijn maar 100 hectare beschikbaar voor bezoekers die drie paden verbonden aan waterbruggen kunnen volgen: het lage pad, het hoge pad en de Garganta del Diablo. 


Iguazú: toeristische trekpleister van formaat

Het mag dan één van de meest toeristische plekken van Argentinië zijn, dat doet niets af aan het natuurspektakel dat je voorgeschoteld krijgt! De geweldige uitzichten vanaf de wandelpaden en vanuit de speedboot die tot onder de watervallen varen (gegarandeerd een nat pak!) zijn onvergetelijk. Het beste zicht op de watervallen heb je vanaf de bovengelegen wandelpaden waarvoor een heel circuit is aangelegd. Zo kun de watervallen vanuit verschillende kanten bewonderen. Je bent zo een paar uur zoet met rondwandelen en de kans is niet denkbeeldig dat je onderweg apen en andere dieren tegen het lijf loopt. Het beginpunt van park is Area de Recepción. Daarvandaan kun je met de ecotrein gemakkelijk bij de watervallen komen. De bekendste uitvalsbasis voor Parque Nacional del Iguazú is het stadje Puerto Iguazú op 17 kilometer van de watervallen.

De Keel van de Duivel

In totaal goed voor 300 watervallen vormen de watervallen van Iguazú het grootste complex van watervallen van Zuid-Amerika. In hoogte variëren ze van 60 tot wel 80 meter. Vanaf de rand zijn de watervallen tezamen 2,7 kilometer breed waarvan het spectaculairste deel wordt gevormd door de Garganta del Diablo. Vanuit de Keel van de Duivel dondert het water 80 meter naar beneden om terecht te komen in een hoefijzervormige opening van ruim 150 meter breed en 700 meter lang. Door de enorme kracht van het vallende water ontstaat er een permanente stoomwolk boven de Garganta del Diablo. Dit spektakel laat zich optimaal bewonderen vanaf de balkons van het wandelcircuit.

Met speedboten onder de watervallen

Niet te missen voor elke bezoeker: met een speedboot onder de watervallen varen! Vertrekkend vanaf verschillende plekken varen ze met groepen toeristen dwars door de stoomwolken heen tot bijna helemaal onder de watervallen! Je voelt niet alleen het water opspatten, je haalt gegarandeerd een nat pak of poncho...Maar vanuit zo'n bootje ervaar je pas echt de grootsheid van het natuurgeweld van de watervallen! Het is handig om de boottrip reeds in je hotel te reserveren, maar ook ter plekke kan een kaartje geregeld worden. En de waterdichte tas die je krijgt voor je waardevolle spullen - die heb je echt nodig!

Excursies door de jungle van Iguazú

Naast de watervallen kan de bezoeker zich in het Nationaal Park Iguazú ook richten op het subtropische regenwoud; 67.620 hectaren groot. Het natuurlijke habitat van jaguars, kaaimans, reuzenotters, drie soorten apen (kapacijnaapje, bruine brulaap en zwarte brulaap) en nog veel meer indrukwekkende schepsels. Je bezoek aan de watervallen combineren met een korte trip door de jungle kan met Iguazú Jungle Explorer. Je wordt dan rondgereden in een open truck terwijl een goed ingevoerde gids je alles vertelt over de imponerende flora en fauna van het park. Een erg leuke leuke aanvulling op je bezoek aan de watervallen! Hoewel een dergelijke trip eigenlijk nog te kort is om recht te doen aan de enorme rijkdom van het kolossale regenwoud. 

 


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring