Reisinspiratie voor Lanzarote

Lanzarote is het vierde grootste Canarische eiland. Met zijn 'maanlandschap' waar helemaal niets lijkt te groeien, onderscheidt Lanzarote zich nadrukkelijk van de andere eilanden. Des te verrassender de hoeveelheid attracties die Lanzarote voor je in petto heeft. 

Oriëntatie Lanzarote

Gelegen boven Fuerteventura is Lanzarote het meest noordoostelijk gelegen Canarische eiland, met uitzondering van het kleine eiland La Graciosa. Lanzarote laat zich toeristisch in drie gebieden opdelen: Costa Teguise, Puerto del Carmen en Playa Blanca. In het oosten, boven de hoofdstad Arrecife, bevindt zich Costa Teguise. Dit resortgebied werd in de jaren zeventig vanuit een onherbergzaam lavagebied ontwikkeld. Costa Teguise mag dan geen historische bezienswaardigheden hebben, ze ligt wel strategisch bij verschillende attracties. Als we ruim 20 km afdalen arriveren we in Puerto del Carmen. Met afstand het grootste toeristengebied van Lanzarote, helemaal ingericht op het grote reispubliek waaronder de nodige Engelsen. Aan de 7 km lange Avenida de las Playas ligt dan ook een lange strook bars, restaurants, winkelcentra, accommodaties en stranden in het verschiet. In het zuiden in het meest droge deel van Lanzarote vinden we tenslotte het derde toeristengebied, Playa Blanca. Geliefd vanwege de fraaie resorts én de zon die hier nog uitbundiger schijnt dan elders op het eiland.

Niet te missen steden en dorpen op Lanzarote

We beginnen gelijk met de 'eilandmetropool' Arrecife. Niet direct een klassiek mooie stad, maar wel met afstand de grootste stad op het eiland, hoewel ze maar 60 duizend inwoners telt. Je kunt er goed een vermaken vermaken met musea, stranden, shoppen en restaurants. Arrecife heeft bovendien twee busterminals en is bij uitstek geschikt als uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Niet te missen bij een bezoek aan Lanzarote is Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote. Het is aangenaam vertoeven in deze 600 jaar oude bescheiden stad met zijn mooie witte centrum. Nog kleiner maar net zo aangenaam is Haría. En wie Haría bezoekt, bezoekt ook Casa Museo César Manrique, het huis waarin de kunstenaar en architectuur het laatst woonde. 

Niet te missen natuur op Lanzarote

Nationaal Park Timanfaya in het zuidwesten van Lanzarote staat met stip op één als het gaat om natuurattracties. Wat een bizar landschap vormt dit donkere vulkaanlandschap! Nergens anders op de Canarische Eilanden is de vulkanische oorsprong en het vulkanische geweld zo zichtbaar. Het park kun je alleen bezichtigen met officiële bussen. Wees er snel bij want 's middags zijn de bussen snel volgeboekt. Daarnaast worden er wandeltochten aangeboden met gidsen vanaf het bezoekerscentrum. Bezoek ook het niet te versmaden Jardín de Cactus bij het plaatsje Guatiza in de omgeving van Costa Teguise. Verbluffende cactussen in alle soorten en maten, dat kun je verwachten in deze tuin. Als het gaat om stranden dan vormen Playas del Papagayo een mooi uitstapje. De mooiste en woeste stranden van Lanzarote zijn bereikbaar vanuit Playa Blanca, wandelen of met de auto of mountainbike via onverharde wegen. 

 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring