Vervoer naar Venezuela
AirFrance vliegt soms al voor een kleine 600 euro naar Caracas in circa 14 uur via Parijs. AirEuropa doet het voor ruim 700 euro via Madrid in ongeveer 15 uur. Aeropuerto Internacional de Maiquetía Simón Bolívar is de belangrijkste luchthaven van Venzuela gelegen op 21 kilometer van het centrum van Caracas.

Vervoer in Venezuela
Vanuit Caracas kun je vliegen naar uiteenlopende binnenlandse bestemmingen waaronder bestemmingenals Porlamar, Mérida, Canaima en Isla Margarita. 

Veiligheid Venezuela
Sinds februari 2014 is het erg onrustig in Venezuela en toeristen komen er nog nauwelijks. Anno 2017 kampt het socialistische land nog steeds met enorme economische problemen met als gevolg dat de dagelijkse basisbehoeften zeer schaars zijn geworden. De hoofdstad Caracas is een van de gevaarlijkste hoofdsteden ter wereld en als toerist is zeer onwenselijk om er op eigen houtje te reizen. Ook op het voorheen zeer toeristische Isla de Margarita is het aantal misdrijven de laatste jaren sterk toegenomen.De landinwaarts gelegen reisgebieden als de welbekende Angels Falls zijn voor de reiziger in het algemeen een stuk veiliger. 

Geld Venezuela

Venezula heeft te kampen met een enorme inflatie en momenteel is bijna alles schaars met uitzondering van olie dat spotgoedkoop is. Daarom rijzen de prijzen de pan uit voor normale basisproducten. Er is in Venezuela een officiële koers (zie onderstaand) en een zwarte markt die enorm van elkaar kunnen verschillen. Ook als toerist kun je hier mee te maken krijgen bij het afrekenen van een taxi of een hotel. Contant betalen is aan te bevelen om onaangename verrassingen op je bankafschrift te voorkomen. 
De valuta van Venezuela is de Bolívar (VEF).
€ 1 = 2288,51 VEF (richtkoers per 01-04-2017)

Klimaat Venezuela
Het droogseizoen van Venezuela loopt van november tot en met december en van april tot en met mei. Voor het beste uitzicht vanuit de lucht op de Angel Falls kun je het beste toeslaan in het droogseizoen (januari tot en met mei), terwijl voor riviertrips de periode juni tot en met december is aan te bevelen. Tegelijkertijd geldt dat de waterval het spectaculairst is na zware regenvallen.

Reisbestemmingen Venezuela

Steden Venezuela

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring