Vervoer naar Uruguay
Het ligt voor de hand dat je vliegt op Montevideo of Buenos Aires. De grootste luchthaven van Uruguay is Aeropuerto Internacional Carrasco, dat op 20 kilometer ten oosten van het historisch centrum van Montevideo is gelegen. Als je van of naar Buenos Aires wilt reizen dan is de ferry zeker een aanrader (ongeveer 60 dollar). Met de ferry maak je de oversteek in 3 uur. Vanuit Buenos Aires kun je ook de bus pakken waar ongeveer 8 uur reistijd voor staat (circa 30 dollar). Naar Santiago de Chile is het met de bus circa 30 uur (ongeveer 85 dollar).

Vervoer in Uruguay
Gezien de relatief korte afstanden kun je in Uruguay prima uit de voeten met de bus. In Montevideo vertrekken bussen naar alle uithoeken. 

Vaccinaties en gezondheid Uruguay
Uruguay kent geen verplichte inentingen. 

Tijd Uruguay
In de wintertijd is het in Uruguay 4 uur vroeger dan in Nederland en België (in de zomertijd is dit 5 uur). 

Telefoneren Uruguay
Het internationale toegangsnummer van Uruguay is 598. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '598'. Als je vanuit Uruguay naar Nederland of België wilt bellen, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Reisdocumenten Uruguay
Nederlanders en Belgen hebben een paspoort nodig dat na vertrek uit Uruguay minimaal 6 maanden geldig is. Je kunt dan tot 3 maanden in het land verblijven. 

Klimaat Uruguay
Uruguay kent een gematigd klimaat. De winter (juni - september) is vochtig met temperaturen tussen de 10 en 16 graden en incidenteel uitschieters naar beneden richting vriespunt. In de zomermaanden (december - maart) liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 21 en 27 graden. In Uruguay zijn de lente en de herfst doorgaans het aangenaamst. 

Geld Uruguay
De valuta van Uruguay is de Uruguayaanse peso (UYU).
€ 1 = 35,59 UYU (richtkoers per 4 januari 2018)

Elektriciteit Uruguay
De stopcontacten zijn afgestemd op stekkers met twee platte pinnen. Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van Europese elektrische apparaten.
 

Reisbestemmingen Uruguay

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring