Vervoer naar Spanje

Spanje kent tientallen luchthavens verspreid over het vaste land en de eilanden. De grootste luchthaven van Spanje is het moderne en uitgestrekte Madrid-Bajaras. Andere grotere luchthavens zijn die van Barcelona, Sevilla, Malaga, Alicante, Mallorca, Tenerife en Gran Canaria. Prijsvechters als Rynair, Transavia, Vueling en AirEuropa bieden doorgaans de scherpste prijzen voor vluchten naar Spanje. In Nederland vertrekken de meeste vluchten naar Spanje van Schiphol en Eindhoven Airport. Buiten Nederland kun je o.m. uitwijken naar Brussel. De reis naar Spanje kan ook natuurlijk ondernomen worden per bus, trein of met de auto, hoewel dit aanzienlijk meer tijd kost.

Vervoer in Spanje

De goedkoopste manier om te reizen in Spanje is met de bus. Ook afgelegen plaatsen als bergstemmingen zijn met de bus te bereiken. Met wat Spaanse kennis en/of technische hulpmiddelen is het reizen met de bus in Spanje doorgaans goed te doen. In vergelijking met Nederland is de informatievoorziening op de busstations soms summier, in het bijzonder in kleinere plaatsen. Zo vind je niet altijd de bustijden en de loketten zijn op bepaalde dagdelen niet bemand. Wie reist naar kleinere plaatsen doet er goed aan om te checken wanneer de laatste bus vertrekt. Kaartjes kun je in de bus kopen of aan het loket. Als je aan het loket een kaartje koopt, dan krijg je een kaartje op tijd die door een specifiek busbedrijf verzorgd wordt. De grootste Spaanse busmaatschappij is ALSA, maar er zijn verscheidene andere busbedrijven actief.

Renfe is de nationale treinmaatschappij van Spanje. Zij verzorgen zowel korte als lange afstanden in Spanje. Houd er rekening mee dat je voor korte trajecten een oplaadkaart nodig hebt waarmee je door de poortjes kan. Als je naar het loket gaat, kun je aangeven waar je heen wilt en zij zorgen dan voor het gepaste saldo. Verder zijn er oplaadpunten waar je de kaart kunt aanvullen. Renfe verzorgt ook de AVE (Alta Velocidad Española). Deze comfortabel hogesnelheidstreinen halen snelheden van wel 300 kilometer per uur die je de grotere steden in korte tijd laten overbruggen. Om gebruik te maken van AVE dien je van te voren een plaats te reserveren waarbij de prijs flink kan variëren. Vaak geldt dat het voordelig is om op tijd te boeken. Ter indicatie: een retourticket Madrid-Barcelona kan 65 euro kosten maar ook boven de 100 euro uitkomen. Wie een groot aantal steden wil bezoeken in Spanje kan ook de Interrail Spanje Pass of de Renfe Spain Pass overwegen. Zo kan je gedurende 8 dagen onbeperkt reizen. De Spaanse autowegen liggen er prima bij en zijn op Europees niveau. Houd in het noorden in bijvoorbeeld Baskenland en Galicië rekening met tol.  

Veiligheid Spanje

Spanje kent geen specifieke veiligheidsrisico's. 

Telefoneren Spanje

Het internationale toegangsnummer van Spanje is 34. Als je belt vanuit Nederland of België naar Spanje begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '34'. Als je vanuit Spanje naar Nederland of België wilt bellen, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Reisdocumenten Spanje

Nederlanders en Belgen hebben een geldig paspoort nodig of een geldige toeristenkaart.

Gezondheid Spanje

Spanje kent los van de corona geen verplichte inentingen. Water uit de kraan kan doorgaans gedronken worden, maar het kan geen kwaad om water uit de supermarkt te halen. 

Geld Spanje

De Spaanse munteenheid is de euro. 
 

Populaire reisbestemmingen Spanje

 

Barcelona

Bijna geen enkele stad in de wereld is zo dynamisch en bruisend als Barcelona. De magische architectuur van Gaudí­, de talloze restaurantjes, barretjes en clubs, prachtige parken en witte stadsstranden maken de Catalaanse hoofdstad tot een gezellige en hippe wereldstad met allure. Of je nu cultuur wilt snuiven, wilt winkelen, uitgaan of gewoon een dagje aan het strand wilt liggen; in Barcelona kan het allemaal. Bezoek deze populaire toeristenbestemming tijdens het voor- of najaar en geniet van aangename temperaturen!

Reizen in Barcelona
 

Madrid

Madrid bruist als geen andere Spaanse stad van de energie en dat wil wat zeggen. De hoogstgelegen hoofdstad van Europa en het letterlijke middelpunt van Spanje staat erom bekend dat het leven er dag en nacht gevierd wordt. Maar naast zijn vermaarde levenslust heeft de stad veel meer troeven. Je vindt er gevarieerde architectuur, topmusea, alternatieve wijken, sfeervolle parken, beroemde pleinen en de grootste voetbalclub van de wereld. Om maar niet te spreken over de oneindige shopmogelijkheden. Kortom, vervelen is geen optie in deze Spaanse metropool met ruim zes miljoen madrileños!

Reizen in Madrid
 

Sevilla

Volgens de inwoners is het de mooiste stad van de wereld: Sevilla. En dat vinden zij niet voor niets. De temperamentvolle hoofdstad van Andalusi? staat bekend om zijn schitterende architectuur en prachtige parken. Met het grootste historische centrum van Europa zijn er volop bezienswaardigheden te bezoeken. Even uitblazen kan in de sierlijke stadstuinen of in een van de ontelbare tapasbars. En als de avond valt, kan je je onderdompelen in het eindeloze nachtleven. Sevilla biedt Spanje in de overtreffende trap.

Reizen in Sevilla

Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring