Vervoer naar Spanje
Je kunt vliegen op tientallen Spaanse steden. De scherpste tarieven vind je meestal bij prijsvechters als Rynair, Transavia en Vueling. Rynair vliegt vanaf Eindhoven, Maastricht en Groningen en je kunt ook uitwijken naar bijvoorbeeld Brussel. De grootste luchthaven van Spanje is het moderne en uitgestrekte Madrid-Bajaras. Verder kan de trip naar Spanje natuurlijk ook gemaakt worden met de bus of per auto. 

Vervoer in Spanje
De goedkoopste manier om in Spanje te reizen is met de bus. Spanje kent verschillende particuliere busmaatschappijen, waarvan ALSA die grootste is. Renfe is de nationale treinmaatschappij van Spanje. Zij verzorgen korte en lange afstanden door heel het land. Daarnaast verzorgt Renfe ook de AVE (Alta Velocidad Española). Deze hogesnelheidstreinen zijn zeer comfortabel en halen snelheden van ruim 300 kilometer per uur. Om gebruik te maken van AVE dien je van te voren een plaats te reserveren en het is daarbij goed om te weten dat de prijs flink kan variëren. Vaak geldt dat het voordelig is om op tijd te boeken. Ter indicatie: een retourticket Madrid-Barcelona kan 60 euro kosten maar kan ook een flink stuk boven de 100 euro uitkomen. Wie een groot aantal steden wil bezoeken in Spanje kan ook de Interrail Spanje Pass of de Renfe Spain Pass overwegen. Je kunt dan bijvoorbeeld gedurende 8 dagen onbeperkt reizen. 
De Spaanse autowegen liggen er prima bij en zijn op Europees niveau. Met name In het noorden in bijvoorbeeld Baskenland wordt tol geheven.  

Veiligheid Spanje
Op dit moment kennen Barcelona en Catalonië bovengemiddelde risico's voor reizigers. In algemene zin gelden er voor Spanje geen specifieke veiligheidsrisico's. 

Telefoneren naar en vanuit Spanje
Het internationale toegangsnummer van Spanje is 34. Als je belt vanuit Nederland of België naar Spanje begin je met de toegangscode '00’ en vervolgens het landnummer '34'. Als je vanuit Spanje naar Nederland of België wilt bellen, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Reisdocumenten Spanje
Nederlanders en Belgen hebben een geldig paspoort nodig of een geldige toeristenkaart.

Gezondheid Spanje
Spanje kent geen verplichte inentingen. Water uit de kraan kan doorgaans gedronken worden. 

Geld Spanje
De Spaanse munteenheid is de euro. 
 

Populaire reisbestemmingen Spanje

 

Barcelona

Bijna geen enkele stad in de wereld is zo dynamisch en bruisend als Barcelona. De magische architectuur van Gaudí­, de talloze restaurantjes, barretjes en clubs, prachtige parken en witte stadsstranden maken de Catalaanse hoofdstad tot een gezellige en hippe wereldstad met allure. Of je nu cultuur wilt snuiven, wilt winkelen, uitgaan of gewoon een dagje aan het strand wilt liggen; in Barcelona kan het allemaal. Bezoek deze populaire toeristenbestemming tijdens het voor- of najaar en geniet van aangename temperaturen!

Reizen in Barcelona
 

Madrid

Madrid bruist als geen andere Spaanse stad van de energie en dat wil wat zeggen. De hoogstgelegen hoofdstad van Europa en het letterlijke middelpunt van Spanje staat erom bekend dat het leven er dag en nacht gevierd wordt. Maar naast zijn vermaarde levenslust heeft de stad veel meer troeven. Je vindt er gevarieerde architectuur, topmusea, alternatieve wijken, sfeervolle parken, beroemde pleinen en de grootste voetbalclub van de wereld. Om maar niet te spreken over de oneindige shopmogelijkheden. Kortom, vervelen is geen optie in deze Spaanse metropool met ruim zes miljoen madrileños!

Reizen in Madrid
 

Sevilla

Volgens de inwoners is het de mooiste stad van de wereld: Sevilla. En dat vinden zij niet voor niets. De temperamentvolle hoofdstad van Andalusi? staat bekend om zijn schitterende architectuur en prachtige parken. Met het grootste historische centrum van Europa zijn er volop bezienswaardigheden te bezoeken. Even uitblazen kan in de sierlijke stadstuinen of in een van de ontelbare tapasbars. En als de avond valt, kan je je onderdompelen in het eindeloze nachtleven. Sevilla biedt Spanje in de overtreffende trap.

Reizen in Sevilla

Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring