Vervoer naar Puerto Rico

Het ligt voor de hand dat je vliegt op San Juan. De internationale luchthaven van Puerto Rico is Aeropuerto Internacional Luis Muñoz Marín, op vijf kilometer ten zuidoosten van San Juan gelegen. 

Vervoer in Puerto Rico

Als je het eiland wilt verkennen dan is het nuttig om te weten dat Puerto Rico een autoland pur sang is. In tegenstelling tot andere Latijns-Amerikaanse landen is er geen uitgebreide businfrastructuur met langeafstandsbussen waar je voordelig het land doorkruist. Als alternatief zijn er wel microbusjes wat enige improvisatie vereist. Ze rijden onregelmatig, ook afhankelijk van het aantal passagiers dat komt opdraven. Wie veel van het eiland wil zien, kan het beste een auto huren. Wie het zonder auto doet, zal creatief moeten zijn. Maar door een combinatie van microbusjes, taxi's, liften en wat geluk kun je een eind komen op het niet al te grote eiland. 

Veiligheid Puerto Rico

Puerto Rico is voor Latijns-Amerikaanse begrippen een veilig land, mede dankzij de relatief hoge levenstandaard. De meeste criminaliteit houdt verband met de drugshandel en vindt plaats in de buitenwijken van de hoofdstad San Juan. Orkanen kunnen van juni tot en met november voorkomen. Orkaan Maria, de zwaarste storm in meer dan 90 jaar, heeft in september 2017 flink huis gehouden op Puerto Rico. Er is geen Nederlandse ambassade op Puerto Rico. 

Tijdsverschil Puerto Rico

In Puerto Rico is het 5 uur vroeger dan in Nederland (in de zomertijd is dit 6 uur). 

Reisdocumenten Puerto Rico

Puerto Rico behoort tot de VS waardoor je met een aantal zaken rekening moet houden. Naast een machinaal leesbaar e-paspoort heb je te maken met de ESTA-reistoestemming. Daarnaast is het raadzaam om rekening te houden met vertraging bij je vlucht, want een tussenlanding in de VS is onvermijdelijk. Zorg er ook voor dat je een hotel hebt gereserveerd voor je eerste nacht in Puerto Rico of in ieder geval een accommodatie kunt noemen. De douane in de VS kan hier naar vragen.

Prijzen Puerto Rico

Puerto Rico is één van duurste Spaanstalige landen. Zo zijn er minder low budget hotels dan elders in Latijns-Amerika. Dit geldt vooral voor de hoofdstad San Juan en het populaire toeristische eiland Culebra. Maar elders, bijvoorbeeld in steden als Ponce of Mayagüez, liggen de prijzen weer lager. Houd ook rekening met hogere prijzen voor vervoer, in het bijzonder voor taxi's. 

Gezondheid Puerto Rico

Puerto Rico kent geen verplichte inentingen. Toch worden er enkele aanbevolen, benader hiervoor instituten als GGD.   

Geld

De munteenheid van Puerto Rico is de Amerikaanse dollar.
1 euro = 1 USD (richtkoers)

 

Reisbestemmingen Puerto Rico

Steden Puerto Rico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring