Vervoer naar Paraguay
Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Paraguay. Veel vluchten gaan via Sao Paolo of Buenos Aires. Onder meer TAM Linhas Aéreas vliegt op Asunción.
Wil je Paraguay bezoeken tijdens een rondreis door Zuid-Amerika? Er zijn verschillende mogelijkheden om het land in te komen. Als je vanuit Bolivia komt, is de reis op zichzelf al een belevenis. In Santa Cruz kun je een directe bus naar Asunción nemen. Over het algemeen zijn deze bussen oud en je zult dan ook weinig treffen. Reken op ongeveer 20 uur waarvan 9 uur in Bolivia. Vervolgens ga je de grens over en krijg je een vertrekstempel van Bolivia. Daarna rijd je echter nog 5 uur door de Gran Chaco voordat je in het eerste Paraguayaanse dorpje je paspoort gestempeld krijgt en een flinke tassencontrole zult moeten ondergaan. Oost-Paraguay kun je binnenkomen vanuit Foz do Iguaçu (Brazilië) of Puerto Iguazu (Argentinië). In dat geval steek je de grens over naar Ciudad del Este. De Argentijnse stad Posadas ligt tegen de grens met Encarnación aan en vormt een mogelijkheid om Paraguay via het zuiden in te gaan.

Vervoer in Paraguay
De bus is de makkelijkste en goedkoopste manier van reizen in Paraguay. Het verschil in kwaliteit is groot: sommige bussen zijn erg comfortabel en hebben bijvoorbeeld airconditioning. Anderen zijn oud, vies en warm. In Asunción kun je prima met de stadsbussen reizen. Ze zijn goedkoop en het bussysteem is eenvoudig te begrijpen. Taxi’s hebben een meter en zijn na 22:00 uur, zo’n dertig procent duurder.

Vaccinaties en gezondheid Paraguay
De volgende vaccinaties worden aanbevolen, tegen: buiktyfus, gele koorts, hepatitis A, en difterie, tetanus, polio. Ook malariapillen worden aangeraden. Neem daarnaast een goede anti-insectspray mee, want ook dengue komt voor.

Tijdverschil Paraguay
In Paraguay is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Telefoneren Paraguay
Het internationale toegangsnummer van Paraguay is 595. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '595'. Als je vanuit Paraguay naar Nederland of België wilt bellen, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Geld Paraguay
In Paraguay betaalt men met Guaraní.
€ 1 = 7074 PYG (richtkoers per 11-10-2019)

Reisbestemmingen Paraguay

Steden Paraguay

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring