Vervoer naar Nicaragua
Als je vanuit Nederland vliegt naar Nicaragua dan ligt het voor de hand dat je vliegt op Managua. Maatschappijen als Lufthansa en United Airlines vliegen vanaf 600 euro in ongeveer 17 uur naar Nicaragua met een tussenlanding in de VS. De internationale luchthaven van Nicaragua is Aeropuerto Internacional Augusto C. Sandino, dat op 11 kilometer ten westen van het centrum van Managua is gelegen. Per bus of minibus sta je vanaf de luchthaven binnen een paar uur in de toeristische steden Granada, León en de badplaats San Juan del Sur. Als je reist in Costa Rica dan zou je dit goed kunnen combineren met een bezoek aan Nicaragua. Vanuit Liberia sta je met de bus in ongeveer 5 uur in het buurland en met het vliegtuig al binnen 1,5 uur. Heb je maar een paar dagen tijd voor Nicaragua, bezoek dan in ieder geval Granada en het aangrenzende Lago de Nicaragua, beide niet al te ver van de Costa Ricaanse grens gelegen.

Vervoer in Nicaragua
In Nicaragua kun je snel en heel voordelig reizen per bus. Vanaf Granada sta je bijvoorbeeld binnen een paar uur in de hoofdstad Managua en binnen 4 uur in de universiteitsstad León. Je kunt kiezen uit eenvoudige bussen of luxere bussen die vooral rijden op de populaire routes. Je kunt de afstanden in Nicaragua ook door de lucht afleggen. De Nicaraguaanse luchtvaartmaatschappij La Costeña verzorgt bijvoorbeeld trips naar Buefields en de Corn Islands.  

Veiligheid Nicaragua
Opvallend genoeg was het arme Nicaragua jaren lang één van de veiligste en stabielste landen van Midden-Amerika in tegenstelling tot veel van haar buurlanden. Dit beeld werd echter in april 2018 ruw doorbroken met zeer felle protesten die in verscheidene Nicaraguaanse steden plaatsvonden. Voor wie wil afreizen naar Nicaragua is het dan ook raadzaam om de actuele veiligheidssituatie in de gaten te houden - sterker nog, in mei 2018 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken reizen naar Nicaragua afgeraden als daar geen reden voor is.

Tijdsverschil Nicaragua
In Nicaragua is het in de wintertijd zeven uur vroeger dan in Nederland en België (in de zomertijd is dit acht uur). 

Telefoneren Nicaragua
Het internationale toegangsnummer van Nicaragua is 505. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '505'. Als je vanuit Nicaragua belt naar Nederland of België draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Reisdocumenten Nicaragua
Nederlanders en Belgen hebben een paspoort nodig dat in ieder geval (bij aankomst) zes maanden geldig is. Bij een verblijf langer dan negentig dagen is een visum nodig. Die kan bij de migratiekantoren gekocht worden en kost ruim 10 euro. 

Kosten Nicaragua
Nicaragua is een van de meest voordelige reisbestemmingen in Latijns-Amerika. 

Klimaat Nicaragua
Nicaragua kent een tropisch klimaat met een regenseizoen dat loopt van mei tot en met oktober en een droogseizoen dat loopt van van november tot en met april.  

Gezondheid Nicaragua
Nicaragua kent geen verplichte inentingen. Toch worden enkele aanbevolen, benader hiervoor instituten als GGD. Naast zonnecrème zijn insectwerende middeltjes geen overbodige luxe.

Geld Nicaragua
In de grote steden vind je de meeste geldautomaten. Neem een creditcard mee als je wilt pinnen, want de meeste automaten zijn niet ingesteld op buitenlandse pinpassen. Op toeristische plekken kun je vaak ook met dollars uit de voeten.  
De Nicaraguaanse munteenheid is de córdoba.
€ 1 = 36,28 NIO (richtkoers per 29 mei 2018).  

 

 

Reisbestemmingen Nicaragua

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring