Vervoer naar Bolivia
Het ligt voor de hand dat je vliegt op La Paz of met een bus uit een van de buurlanden Bolivia binnenrijdt. Als je Bolivia verlaat dan betaal je een luchthavenbelasting van 25 dollar; bij nationale vluchten betaal je 2 dollar. Een van de belangrijkste internationale luchthavens van Bolivia is Aeropuerto Internacional El Alto, op 13 km ten zuidwesten van La Paz. Gelegen in de stad El Alto op een hoogte van 4061 meter geldt ze als de hoogstgelegen internationale luchthaven ter wereld. 

Vervoer in Bolivia
Bolivia kent goede en scherp geprijsde busverbindingen. De verschillen tussen de bussen zijn aanzienlijk en het loont om voor de duurdere opties te gaan. Een goede graadmeter is om te vragen of de bus tres filas (drie rijen) heeft. Dit betekent dat je extra comfortabele en brede stoelen kunt verwachten. In de steden wordt veel gereisd met microbussen die vaste lijnen rijden. Ook de taxi's zijn naar Europese maatstaven voordelig, maar informeer wel altijd naar de prijs voor je eindbestemming voordat je gaat rijden. 

Veiligheid Bolivia
Wees in Bolivia altijd waakzaam. Zakkenrollerij ligt op de loer in drukke gebieden en bussen. Er zijn relatief veel diefstallen gemeld in relatie tot taxi's. Voor zekerheid kies je 'radio taxi' die herkenbaar is aan een telefoonnummer en de naam van het taxibedrijf op de bestuurdersstoel. Wees ook attent op nepagenten, al dan niet samenwerkend met taxi's. Agenten zullen je op straat nooit fouilleren en je al evenmin een taxi in laten stappen. Lees ook veiligheid La Paz

Tijdsverschil Bolivia
In de wintertijd is het in Bolivia 5 uur vroeger dan in Nederland; in de zomertijd is dit 6 uur.

Telefoneren Bolivia
Het internationale toegangsnummer van Bolivia is 591. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' gevolgd door landnummer '591' in. Als je vanuit Bolivia naar Nederland of België wil bellen, toets je 0031 voor Nederland en 0032 voor België.

Reisdocumenten Bolivia
Nederlanders en Belgen hebben een paspoort nodig dat minimaal zes maanden geldig is. Je kunt dan maximaal drie maanden in het land blijven. Als je er langer wil verblijven, dan kun je het beste contact opnemen met de Boliviaanse ambassade in Nederland of België.

Klimaat Bolivia
De Boliviaanse winter (de droge periode die loopt van mei tot en met september) is doorgaans de beste periode om Bolivia te bezoeken. Gezien de geografische verschillen zijn er verschillende weertypes te onderscheiden. In het hoogland zijn de weersomstandigheden zwaar met lage temperaturen in combinatie met overvloedige regen in de zomer. In het woestijnachtige Chacogebied daarentegen is het altijd droog en warm. Ook in het Amazonegebied is het warm maar wel erg vochtig. 

Internet Bolivia
In de toeristenhotels is vaak wifi beschikbaar. Verder zijn er veel internetcafés. 

Gezondheid Bolivia
Voor reizen naar Bolivia worden vaccinaties tegen hepatitis A, gele koorts en DTP aanbevolen. Neem contact op met instituten als GGD voor uitgebreide en actuele informatie. Hoogteziekte is zeker iets om rekening mee moet houden in La Paz (3600 meter). Veel reizigers krijgen te maken met een lichte vorm van hoogteziekte; denk dan aan hoofdpijn of moeheid. Het is aan te bevelen om malariatabletten te slikken als je afreist naar malariagebieden in de Amazone. Wees voorzichtig met voedsel in Bolivia, want de kans op maag- of darmklachten is aanwezig door het soms vuile water waarin bepaald voedsel wordt gewassen. Eettentjes op straat bieden heerlijke en unieke gerechten aan, maar houd ook daar rekening met de hygiëne. 

Geld Bolivia
De Boliviaanse valuta is de boliviano (BOB). Op veel plaatsen wordt ook de dollar geaccepteerd. Wisselgeld kan schaars zijn in Bolivia; houd hier rekening mee als je niet gepast kunt betalen.
€ 1 = BOB 7,69 (richtkoers per 28-07-2019).

Elektriciteit Bolivia
De stopcontacten zijn berekend op stekkers met twee platte pinnen. Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van Europese elektrische apparaten.

 

 

Reisbestemmingen Bolivia

Natuurparken Bolivia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring