Huacachina ziet eruit als een oase: een smaragdgroen meer omringd door palmbomen en eucalyptusbomen midden in de woestijn. Een exotischer plaatje bestaat welhaast niet. Het oasedorp van nog geen honderd inwoners bestaat hoofdzakelijk uit hotels, restaurants en toeristenbureaus. Desalniettemin is het een unieke en zeer leuke stop tijdens een reis door Peru. Naast het in alle rust genieten van de prachtige woestijn, heeft Huacachina ook actiezoekers veel te bieden met zandboarden en buggyrijden. Een leuk detail: Huacachina staat afgebeeld op het 50 soles biljet. 

De legende van Huacachina
De oase van Huacachina is op een natuurlijke manier ontstaan door ondergrondse waterstromingen die bij elkaar komen. Volgens een oude legende is Huacachina echter ontstaan door het verdriet van een Incaprinses. Deze Incaprinses, genaamd Huacca China, trouwde met haar grote liefde, een Incasoldaat. Vlak na hun huwelijk vertrok de jonge soldaat om te strijden. Er verstreken een aantal weken en verdrietig nieuws bereikte de prinses: haar grote liefde was omgekomen in de strijd. Na het horen van dit vreselijke nieuws ging Huacca China naar de plek waar ze elkaar voor het eerst gezien hadden en huilde dagenlang van verdriet. In haar hand hield ze een spiegel en op een dag zag ze in de spiegel dat een jongen naar haar stond te kijken. Hij probeerde dichterbij te komen en van schrik liet te prinses de spiegel vallen. Op het moment dat de spiegel de grond raakte ontstond er een groot meer, het meer dat vandaag de dag bekend staat als het meer van Huacachina. De prinses wilde wegrennen en de lange sleep van haar jurk gaf vorm aan de zandduinen om het meer. Uiteindelijk stapte de prinses het meer in en veranderde in een prachtige zeemeermin. 
 
Adrenaline kick: zandboarden en buggyrijden
In Huacachina hebben de activiteiten met zand te maken. Huacachina is namelijk omringd door torenhoge duinen waar je met een buggy of een zandboard vanaf kunt crossen.  De buggy's scheuren met hoge snelheden door het zand en het voelt net alsof je in een achtbaan zit, een absolute aanrader als je van adrenaline houdt! Ook kun je met een zandboard de metershoge duinen afglijden. Beginners gaan zitten of op hun buik liggen en de meer geoefende boarders kunnen staand de duinen af. Maar let op het sandboarden is niet geheel zonder risico's - verscheidene hebben zich al serieus bezeerd nadat ze de controle over hun sandboard verloren. En vergeet je mond niet dicht te houden, want je krijgt werkelijk overal zand binnen. 
 
 


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring