Met een smaragdgroen meer omringd door palmbomen en eucalyptusbomen midden in de woestijn heeft Huacachina alles van een oase. Een exotischer plaatje bestaat bijna niet. Het oasedorp van nog geen honderd inwoners bestaat hoofdzakelijk uit hotels, restaurants en toeristenbureaus. Desalniettemin is het een unieke en zeer leuke stop tijdens je rondreis door Peru. Je kunt er in alle rust genieten van de prachtige woestijn. Maar Huacachina heeft ook actiezoekers veel te bieden. Wat te denken van zandboarden en buggy rijden? Een aardig detail: Huacachina vinden we terug op het 50 soles biljet. 

De legende van Huacachina

De oase van Huacachina is op een natuurlijke manier ontstaan: door ondergrondse waterstromingen die bij elkaar komen. Volgens een oude legende is er een andere verklaring. Inca-prinses Huacca China trouwde met haar grote liefde, een Inca-soldaat. Vlak na hun huwelijk vertrok de jonge soldaat om te strijden. Er verstreken een aantal weken en verdrietig nieuws bereikte de prinses al snel: haar grote liefde was omgekomen in de strijd. Na het horen van dit vreselijke nieuws ging ze naar de plek waar ze elkaar voor het eerst gezien hadden. De Inca-prinses huilde dagen. Toen ze op een dag een spiegel in haar hand had, zag ze dat een jongen naar haar keek. Terwijl hij dichterbij probeerde te komen liet de prinses van schrik de spiegel vallen. Op het moment dat de spiegel de grond raakte ontstond er een groot meer. Toen de prinses wegrende ga een lange sleep van haar jurk vorm aan de zandduinen rondom het meer. Uiteindelijk stapte de prinses het meer in en veranderde in een prachtige zeemeermin. 
 

Adrenaline kick: zandboarden en buggyrijden

In Huacachina hebben bijna alle activiteiten met zand te maken. Omringd door torenhoge duinen is Huacachina gemaakt om met een buggy of zandboard vanaf te crossen.  De buggy's die met hoge snelheden door het zand scheuren, laten je voelen alsof je in een achtbaan zit. Een must voor wie van adrenaline houdt! Ook kun je met een zandboard de metershoge duinen afglijden. Beginners gaan zitten of op hun buik liggen. Meer geoefende boarders gaan staand de duinen af. Maar let op, het sandboarden is niet helemaal zonder risico's. Je zou niet de eerste zijn die zich serieus bezeert bij het verliezen van de controle over het sandboard. En vergeet je mond niet dicht te houden, want je krijgt werkelijk hele ladingen zand binnen! 
 
 

Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring