Reisinspiratie voor Holguín

Holguín werd in 1545 gesticht, maar de huidige architectuur in het centrum stamt vooral uit de 19e en 20e eeuw. Gelegen tussen twee heuvels maakt dat de provinciehoofdstad een voor Cubaanse begrippen moderne stad met kaarsrechte straten. Inmiddels is ze de vierde stad van Cuba waar ook strandresorts uit de regio deel van uitmaken. Holguín is een aangename, weinig toeristische stad omringd door prachtige natuur en stranden. De 'stad van de parken' met ook de nodige moderne voorzieningen telt verscheidene standbeelden en monumenten voor nationale helden uit de regio. 

Een rondje Holguín

Calle Maceo en Manduley zijn twee parallelle straten waar veel hotels, restaurants en bars zijn te vinden. Een belangrijke referentie voor Holguín zijn ook haar vier centrale pleinen waar de meeste bezienswaardigheden omheen liggen. Daartoe behoren de kathedraal en Museo Historia Provincial. Een museum die de geschiedenis vertelt van Holguín. Je bent niet in Holguín geweest als de Loma de la Cruz hebt beklommen via een trap van 465 treden. Wie in Holguín wel iets anders lust dan rum vindt er ook de nodige bars waar lokaal bier wordt geserveerd. Restaurants zijn ook bovengemiddeld voorhanden waar in tegenstelling tot veel andere plaatsen op Cuba de locals in de meerderheid zijn. 

Omgeving Holguín

Nabij de provinciehoofdstad vormen de resorts van Guardalavaca de bekendste toeristische attractie. Dit vakantieoord dat in de jaren 80 uit de grond werd gestampt is inmiddels een van de populairste vakantiebestemmingen op Cuba. Dat is vooral te danken aan het prachtige halvemaanvormige strand met helder zeewater. Of bezoek Banes dat bekendheid geniet vanwege archeologische vindplaatsen. Het fijne Gibare met zijn koloniale architectuur en standbeeld van Columbus is ook een aanrader. De ontdekkingsreiziger landde in dit gebied in 1492 en sprak over het mooiste oord dat hij ooit gezien had. Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring