Vijftien kilometer ten noorden van Cuzco ligt een prachtige vallei. El Valle Sagrado, de Heilige Vallei, loopt parallel aan de Urubamba rivier. In deze vallei bevinden zich een aantal kleine steden die geroemd worden om haar kleurrijke Incamarkten. In de Heilige Vallei vind je verder verschillende unieke Incaruïnes zoals Pisac. Ook de actiezoeker kan in de vallei volop aan z'n trekken komen. Van rotsklimmen en raften tot slapen in een tent hangend aan de rotsen, het kan allemaal in de Heilige Vallei. 
 
Dorpen in de vallei
De Heilige vallei is het gebied tussen de dorpen Písac en Ollantaytambo. De dorpen Chinchero, Pisac, Urubamba, Ollantaytambo, Salineras, Maras en Moray horen allemaal bij de vallei. Ieder dorp is een wereld op zichzelf. Urubamba is een grotere en wat modernere stad, terwijl je in Maras het idee hebt terug te gaan in tijd. Bezoek Písac en Chinchero voor inheemse markten met lokale handgemaakte spulletjes. 

De Heilige Vallei van de Inca's
De Vallei zelf is prachtig gelegen in de Peruaanse Andes. De Inca's zagen behalve de pracht van het gebied ook de klimatologische voordelen, want de vallei vormde een van de belangrijkste landbouwcentra voor de Inca's. De ruïnes die in het gebied te vinden zijn, zijn veelal terrassen die de Inca's gebruikten voor het telen van verschillende gewassen. Met name de terrassen van Moras zijn een voorbeeld van de vergaande kennis die de Inca's hadden op het gebied van landbouw. Nog steeds is dit gebied dankzij haar gunstige klimatologische ligging  de plaats waar de beste mais van Peru wordt geteeld. 

Naar de vallei
Bijna elke touroperator in Cusco biedt één- of meerdaagse excursies voor de Heilige Vallei aan. In samenspraak met hen kun je ook je eigen programma samenstellen. Minibusjes en openbaar vervoer zorgen voor vervoer van en naar de dorpen, maar bedenk dat ze pas vertrekken als ze vol zitten. Soms zul je dus veel geduld moeten hebben voordat je vertrekt. Een leuke ervaring is het wel, want je zit vooral met de lokale bevolking in de busjes, wat onderhoudend is als je een beetje Spaans spreekt. Iedereen wil je graag helpen en de mensen zijn doorgaans ontzettend vriendelijk. 
 
 


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring