Vijftien kilometer ten noorden van Cuzco ligt de Heilige Vallei: El Valle Sagrado. Lopend parallel aan de Urubamba-rivier herbergt deze vallei verschillende unieke Inca-ruïnes, zoals Pisac. Verder vind je er een aantal kleine steden geroemd om hun kleurrijke Inca-markten. Ook de actiezoeker komt volop aan z'n trekken in de Heilige Vallei. Van rotsklimmen en raften tot slapen in een tent hangend aan de rotsen, het kan er allemaal.
 

De Heilige Vallei van de Inca's 

De Heilige Vallei is prachtig gelegen in de Peruaanse Andes. Behalve de schoonheid van het gebied zagen de Inca's ook klimatologische voordelen. De vallei vormde namelijk een van de belangrijkste landbouwcentra voor de Inca's. De ruïnes die in het gebied te vinden zijn, zijn veelal terrassen die gebruikt wreden voor het telen van verschillende gewassen. Met name de terrassen van Moras zijn een voorbeeld van de vergaande kennis die de Inca's hadden op het gebied van landbouw. En nog steeds is dit gebied dankzij haar gunstige klimatologische ligging  de plaats waar de beste mais van Peru wordt geteeld. 

Dorpen en markten in de Heilige Vallei

De dorpen Písac, Chinchero, Ollantaytambo, Salineras, Maras en Moray maken allemaal deel uit van de Heilige Vallei. Ieder dorp is een wereld op zichzelf. In vergelijking met deze dorpen vormt Urubamba een grotere en modernere stad. In Maras daarentegen heb je het idee helemaal terug te gaan in tijd. Bezoek zeker Písac en Chinchero voor de beroemde inheemse markten met zijn lokale handgemaakte spulletjes. 

Naar de vallei

Bijna elke touroperator in Cusco biedt één- of meerdaagse excursies naar de Heilige Vallei. Daarnaast kun je ook je eigen programma met ze samenstellen. Minibusjes en openbaar vervoer zorgen voor vervoer van en naar de dorpen. Bedenk wel dat ze pas vertrekken als ze vol zitten. en soms zul je veel geduld moeten hebben voordat ze uiteindelijk gaan rijden. Een leuke ervaring is het zeker. In de busjes zit je vaak met de lokale bevolking, onderhoudend voor wie een woordje Spaans spreekt. Iedereen wil je graag helpen en de mensen zijn doorgaans ontzettend vriendelijk. 
 
 

Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring