El Tunco kunnen we de toeristentrekpleister noemen van het over het algemeen weinig toeristische El Salvador. Het stranddorp, feitelijk niet meer dan een straat en strand, trekt al jaren surfers uit heel de wereld vanwege zijn fantastische surfgolven en roemruchte strandfeesten. Maar inmiddels heeft ook een groter reispubliek het relaxte strand- en uitgaansleven van El Tunco ontdekt. Wees er dus snel bij als je nog iets van de oude sfeer wilt proeven, want dit surfdorp wordt met de dag populairder! 

Playa El Tunco in El Salvador

Van surfdorpje tot toeristentrekpleister

Wie de zanderige hoofdstraat van El Tunco komt oplopen en de vrachtwagens met materialen ziet af- en aanrijden, zal de ambitie en populariteit van deze surfplaats snel herkennen. En wie incheckt in een van de hotels treft een internationaal publiek aan zoals je dat eigenlijk nergens anders treft in El Salvador. Vreemd genoeg is het in El Salvador weleens prettig om andere toeristen te treffen en reiservaringen uit te wisselen. Elders in het land kom je namelijk reizigers maar weinig tegen. Hoewel het toerisme in El Salvador als geheel nog steeds in zijn kinderjaren staat, is El Tunco al vele stappen verder. Dit heeft ook zo zijn nadelen. Op de bonnefooi naar El Tunco gaan zonder hotelreservering is allang geen vanzelfsprekendheid meer. En de kamers zijn allang niet meer een koopje, zoals elders in El Salvador nog wel vaak het geval is. 

La Bocana aan Playa El Tunco
 

Waar het allemaal om draait: Playa El Tunco

In El Tunco draait het allemaal om zijn strand. Het drukste gedeelte van Playa El Tunco wordt gemarkeerd door een niet te missen rotsformatie in de zee. Precies tussen het strand en de riviermond waar de plaatselijke honden gedisciplineerd hun baantjes trekken, vind je La Bocana. Deze strandtent kan gerust de spil in het web genoemd worden als het gaat om strandvertier in El Tunco. Overdag werken hier de toeristen en de Salvadorianen gemoedelijk hun potjes strandvolleybal af met vrolijke muziek en ijskoude pilsjes voor noodzakelijke verkoeling. Ook 's avonds wordt La Bocana goed bezocht. Het is dan heerlijk toeven op het terras serveert waar verse vis en een imposant aanbod cocktails worden geserveerd. Zoek je als zonnebader wat meer rust? Dat is zo geregeld. Links en rechts van Playa El Tunco liggen eindeloze stranden waar je in alle rust je handdoek kunt neerleggen om te genieten van de onbeperkte zon en de woeste zee.
 

Perfecte surfstranden

In Playa El Tunco draait het allemaal om surfen, als we koude biertjes drinken, chillen en zonnen gemakshalve niet als sporten meerekenen. Surfers uit heel de wereld komen af op de golven die hoogtes van wel zes meter kunnen bereiken. Maar El Tunco is niet alleen voor 'cracks', ook beginners kunnen er hun eerste surfstappen zetten. En dat kan tegen mooie prijsjes. Zo doet een surfles circa 15 dollar per uur. Surfers kunnen ook uitwijken naar verschillende nabijgelegen surflocaties als Playa Sunzal, Playa la Paz, Playa El Zonte en La Bocana. Diehards reizen af naar de surfhoofdstad La Libertad waar de roemruchte golf Punta Roca huishoudt.
 

Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring