El Calafate zou een volstrekt anoniem stadje zijn geweest als niet die ene mega-attractie in de omgeving had gelegen. We hebben het natuurlijk over de adembenemende Perito Moreno-gletsjer. Dankzij deze spectaculaire gletsjer is El Calafate uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische plaatsen van Argentinië. Gelegen op de zuidoever van de Lago de Argentino op km van de gletsjer kun je in El Calafate en omgeving volop genieten van het allerbeste van de Patagonische natuur.

Gletsjergeweld

Vanaf grote afstand hoor je het gekraak van het ijs al...en hoe dichter je bij de gletsjer geraakt, hoe indrukwekkender het immense oppervlak van het lichtblauwe ijs wordt. Bedenk dat enorme brokken ijs zo groot als complete vrachtwagens (!) van de 60 meter hoge ijswand afdonderen. En dan kun je je wel iets voorstellen bij het oorverdovende geweld. De plons in het water is werkelijk enorm en de knal galmt nog lang na! Verschillende balkons geven een eersteklas uitzicht op dit spektakel - zowel visueel als auditief. Daarna kun je ook nog gaan voor een wandeltocht over de gletsjer. Of je de Perito Moreno met een georganiseerde tour of op eigen houtje bezoekt, beide opties zijn gemakkelijk te regelen vanuit El Calafate. Het stadje zelf en haar faciliteiten staan garant voor een aangenaam verblijf in Patagonië. 

Patagonische sferen

El Calafate dankt haar naam aan de calafates. Dat is een blauwe bes die alleen in Patagonië groeit. Volgens de legende betekent het eten van deze bes dat je ooit in je leven zal terugkeren naar Patagonië. Rondom El Calafate liggen de fascinerende landschappen van Patagonië: aan de ene kant het grote niks van de uitgestrekte vlaktes met lage begroeiing en aan de andere kant een prachtuitzicht op het machtige Lago Argentino: een enorm turkooizen meer met daarachter besneeuwde bergtoppen. Omdat El Calafate op een heuvel ligt, kijk je vanuit de hotels of restaurants het hele meer over - realmente onvergetelijk! 

Kirchner imperium

Curieus genoeg is praktisch heel El Calafate in handen van de voormalige Argentijnse presidente Cristina Fernández de Kirchner en haar clan. Afkomstig uit deze provincie (we hebben het over Santa Cruz) heeft ze hier inmiddels een heel imperium aan hotels opgebouwd. Dit heeft onder andere gezorgd voor grote infrastructurele investeringen in het stadje. Zo is er langs het meer een splinternieuwe boulevard aangelegd vernoemd naar de inmiddels overleden oud-president Nestor Kirchner, de man van Cristina. 


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring