El Calafate zou een volstrekt anoniem stadje zijn geweest als niet die ene mega-attractie in de omgeving had gelegen. We hebben het natuurlijk over de adembenemende Perito Moreno-gletsjer op 80 kilometer van El Calafate. Dankzij deze gletsjer is El Calafate zelfs uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische plaatsen van Argentinië. Gelegen diep in het zuiden van Argentinië kun je in El Calafate en haar omgeving genieten van het beste van de Patagonische natuur.

Gletsjergeweld

Vanaf grote afstand hoor je het gekraak van het ijs al...en hoe dichter je bij de gletsjer geraakt, hoe indrukwekkender het immense oppervlak van het lichtblauwe ijs wordt. Bedenk dat enorme brokken ijs zo groot als complete vrachtwagens (!) van de 60 meter hoge ijswand afdonderen en dan kun je je wel iets voorstellen bij het oorverdovende geweld. De plons in het water is werkelijk enorm en de knal galmt nog lang na. Verschillende balkons geven een eersteklas uitzicht op dit spektakel, zowel visueel als auditief. Daarna kun je ook nog gaan voor een wandeltocht over de gletsjer. Of je de Perito Morenovia nu via een georganiseerde tour of op eigen houtje wilt bezoeken, beide is gemakkelijk te regelen vanuit El Calafate. Het stadje zelf en haar faciliteiten staan garant voor een aangenaam verblijf in Patagonië.

Patagonische sferen
El Calafate dankt haar naam aan de calafates, een blauwe bes die alleen in Patagonië groeit. Volgens de legende betekent het eten van deze bes dat je ooit in je leven zal terugkeren naar Patagonië. Rondom El Calafate liggen de fascinerende landschappen van Patagonië: aan de ene kant het grote niks van de uitgestrekte vlaktes met lage begroeiing en aan de andere kant een prachtuitzicht op het machtige Lago Argentino, een enorm turkooizen meer met daarachter besneeuwde bergtoppen. Omdat El Calafate op een heuvel ligt, kijk je vanuit de hotels of restaurants het hele meer over, onvergetelijk! 


Kirchner imperium

Curieus genoeg is praktisch heel El Calafate in handen van de voormalige Argentijnse presidente Cristina Fernández de Kirchner en haar clan. Afkomstig uit deze provincie, Santa Cruz, heeft ze hier een heel imperium aan hotels opgebouwd. Dit heeft onder andere gezorgd voor grote infrastructurele investeringen in het stadje. Zo is er langs het meer een splinternieuwe boulevard aangelegd vernoemd naar de inmiddels overleden oud-president Nestor Kirchner, de man van Cristina. 


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring