Chipiona is bekend om zijn vuurtoren. De hoogste van Spanje en een van de hoogste vuurtorens van Europa. De badplaats heeft reizigers volop stranden te bieden die uitkijken uit op een ander handelsmerk: corrales de pesca. Daarnaast liggen er een aantal fraaie natuurgebieden bij Chipiona, aan het strand en landinwaarts. Bijzonder aan Chipiona is dat je zowel het strand als de huerta kunt beleven. Chipiona beschikt naast een authentieke oude kern over een boulevard bezaaid met restaurants en eetzaakjes.

 

Vuurtoren en de corales de pesca

In Chipiona kun je onmogelijk om de indrukwekkende vuurtoren heen. Het handelsmerk van Chipiona. Niet alleen een bezienswaardigheid, maar ook een handig referentiepunt in Chipiona en weide omgeving. De vuurtoren van Chipiona begeleidt schepen naar de ingang van de monding van Guadalquivir-rivier. Ook het vliegverkeer doet er zijn voordeel mee. Extra indrukwekkend is ze 's avonds als de vuurtoren gaat schijnen en het uitgestrekte strand belicht wordt. Een andere karakteristieke attractie van Chipiona zijn de corrales de pesca. Een zeer oude vistechniek die terugvoert naar de Moorse en waarschijnlijk zelfs naar de Romeinse tijd. Een ingenieuze manier voor het vangen van vis en schaaldieren die overigens inmiddels verboden is. Er zijn verschillende corrales die vanaf de boulevard een machtige verschijning vormen. Overdag en zeker ook 's avonds. Voor wie er het fijne over wil weten gaat op tour met een lokale visser, zeker een aanrader. 

Stranden en groengebieden Chipiona

Het bekendste en drukste strand van Chipiona is Playa de Regla. Het strand begint bij de vuurtoren en loopt een kilometer door eindigend bij pal aan het strand gelegen Regla-kerk gewijd aan de gelijknamige maagd. Het is een aanrader om het hele Regla-strand af te lopen, en verder. Je loopt dan vanzelf aan tegen een duingebied ter hoogte van Playa de Las Tres Piedras waar verschillende wandelpaden zijn uitgelegd. Wie de smaak te pakken heeft, loopt ook nog landinwaarts over landweggetjes richting het dennenboombos Pinar de la Villa, een andere attractie van Chipiona. Van de stranden stad je zo opeens in het binnenland, de huerta. Ook fijn voor een lunch met lokale groente en een stuk vlees voor de liefhebbers. Vergeet ook 's avonds geen wandeling te maken over het Regla-strand wanneer de lichten van de vuurtoren het strand op grote afstand aanraken. 

Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring