Het populaire Boquete bevindt zich in de noordelijke provincie Chiriquí op een hoogte van 1130 meter bij de Calderarivier en de Barúvulkaan, het hoogste punt van Panama. Het bescheiden Boquete trekt een bonte verzameling reizigers: natuur- en outdoorliefhebbers, jazz- en koffieliefhebbers, Spaanse taalstudenten en Amerikaanse pensionados. Zij komen af op de avontuurlijke excursies, de wandelroutes, koffieplantages, festivals, het milde klimaat en de rust. Boquete laat zich goed combineren met met Costa Rica dat op maar 60 kilometer is gelegen.

Natuurparken en vulkanen rondom Boquete

Boquete wordt omgeven door natuurattracties. Een daarvan is de Barúvulkaan, met 3475 meter de hoogste berg van Panama. De vulkaan in het Cordillera de Talamanca gebergte in het grensgebied van Panama en Costa Rica maakt deel uit van Parque Nacional Volcán Barú. Een nationaal park met o.m. nevelwouden en bergbossen waar je fantastisch kunt hiken. Populair is het beklimmen van de vulkaan (niet makkelijk) wat het beste vanuit Boquete vanuit oostelijke richting kan plaatsvinden. Boven aangekomen, wandelend of per jeep, kijk je schitterend uit op beide oceanen. Vogelaars vinden in het park zo'n 250 vogelsoorten waaronder de quetzal en de gekleurde kolibrie. Een ander vermeldenswaardig nationaal park is Parque Internacional La Amistad. Zowel binnen de grenzen van Panama als Costa Rica gelegen kent dit park kent een schitterende flora en fauna met o.m. bijzondere vogels, reptielen, amfibieën en zoogdieren als de jaguar en de poema.  

Outdoor paradijs

In Boquete is op outdoor gebied van alles te beleven. Met zijn regenwouden en met mist omgeven heuvels is Boquete een van de beste hiking locaties. In het eerdergenoemde Parque Nacional Volcán Baru kun je verschillende trails lopen die variëren van zeer intensief tot minder intensief. Een van de meest geliefde daarvan is Sendero de los Quetzales (een verwijzing naar de beroemde vogel die onderweg gespot kan worden). Deze trail van van 4-7 uur  kan het best gelopen worden van de Cerro Punta (2400 m hoog) afwaarts naar Boquete. 
Boquete is ook een paradijs voor watersporten. Dat is te danken aan de Chiriqui Viejo, een van de beste rivieren ter wereld voor raften en kajakken. Maar ook zip line tours in het regenwoud, paardrijden of mountainbiken behoren tot de vele outdoor smaken van Boquete. Na al dat outdoor geweld is het aan het einde van de dag heerlijk relaxen in een van de spacenters van Boquete!

Boquete: het Bordeaux van de koffie

Wel het Bordeaux van de koffie genoemd oefent Boquete veel aantrekkingskracht uit op koffieliefhebbers. In de omgeving van Boquete wordt dan ook uitstekende koffie verbouwd. Daartoe behoort de zeer hoog aangeschreven en prijze Geisha koffie. Het geheim? Dat zit hem onder meer in de vulkanische gronden en de ideale weercondities voor de koffieteelt. Dat wil zeggen goede proporties zon en regen. Een koffietour mag dan ook voor koffieliefhebbers niet ontbreken bij een bezoek aan Boquete. Met de rondleidingen bezoek je haciendas. Je kunt zo het koffieproces met eigen ogen bekijken, en niet minder belangrijk, de koffie goed leren proeven. Een aanrader voor koffieleuten is ook de Feria de Flores y Cafe. Een groot koffie- en bloemenfestijn in januari waar veel koffie aficionados uit binnen- en buitenland op afkomen. 


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring