Boquete is gelegen in de noordelijke provincie Chiriquí op een hoogte van 1130 meter bij de Calderarivier en de Barúvulkaan, het hoogste punt van Panama. Het bescheiden Boquete trekt een bonte verzameling van natuur- en outdoorliefhebbers, jazz- en koffieliefhebbers, Spaanse taalstudenten en Amerikaanse pensionados die afkomen op de avontuurlijke excursies, de wandelroutes, koffieplantages, festivals, het milde klimaat en de rust. Boquete kan goed gecombineerd worden met Costa Rica dat op maar 60 kilometer ligt verwijderd. 

Natuurparken en vulkanen rondom Boquete
Boquete wordt omgeven door natuurattracties. Een daarvan is Parque Nacional Volcán Barú dat zich bevindt op de Cordillera de Talamanca, een bergketen in het grensgebied van Panama en Costa Rica die veel nevelwouden en bergbossen herbergt. In dit nationale park bevindt zich de Barúvulkaan die met 3.475 meter de hoogste berg van Panama is. Een geliefde activiteit is het beklimmen van de vulkaan wat vanuit Boquete vanuit oostelijke richting het best ondernomen kan worden. Vogelaars vinden in het park zo'n 250 vogelsoorten waaronder de quetzal en de gekleurde kolibrie. Een ander nationaal park is Parque Internacional La Amistad, zowel in Panama als Costa Rica gelegen. Dit park kent een gevarieerde fauna waaronder vogels, reptielen, amfibieën en zoogdieren als de jaguar en de poema.  

Outdoor paradijs
Er zijn volop outdooractiviteiten te ondernemen in Boquete. Met zijn regenwouden en met mist omgeven heuvels is Boquete een van de beste hikinglocaties. In Parque Nacional Volcán Baru kun je verschillende trails lopen, van intensief tot minder intensief. Een van de meest geliefde daarvan is de Sendero de los Quetzales. Deze tour van 4-7 uur (de naam verwijst naar de beroemde vogel die onderweg gespot kan worden) kan het best gelopen worden van Cerro Punta (op een hoogte van 2400 meter) afwaarts naar Boquete. Vanwege de Chiriqui Viejo, een van de beste rivieren ter wereld voor raften en kajakken, staat Boquete ook bekend als een paradijs voor deze twee watersporten. Maar ook canopy in het regenwoud, paardrijden of mountainbiken behoren tot de outdoorsmaken. En wie aan het einde van de dag wil bijkomen van al dat outdoorgeweld kan heerlijk relaxen in een van de spacenters van Boquete.

Boquete: het Bordeaux van de koffie
Boquete, wel het Bordeaux van de koffie genoemd, oefent veel aantrekkingskracht uit op koffieliefhebbers. In de omgeving van Boquete wordt uitstekende koffie verbouwd waaronder de zeer hoog aangeschreven Geisha koffie. Het geheim kan onder meer gevonden worden in de vulkanische gronden en de ideale weercondities voor de koffieteelt met goede proporties zon en regen. Een koffietour mag dan ook niet ontbreken bij een bezoek aan Boquete. Met de rondleidingen bezoek je haciendas terwijl je met eigen ogen het koffieproces bekijkt en niet minder belangrijk koffie leert proeven. Een aanrader voor koffieleuten is ook de Feria de Flores y Cafe in januari, een groot koffie- en bloemenfestijn dat veel koffie aficionados uit binnen- en buitenland trekt. 


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring