Bocas del Toro is het toeristische hart van de gelijknamige archipel. Het kleurrijke stadje op Isla Colón is geliefd bij een internationaal gezelschap van backpackers en surfers. Dankzij de Caribische sfeer, de laagdrempelige barretjes, de paradijselijke stranden en de vele watersportmogelijkheden. Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken met spectaculaire natuurparken en broedplaatsen voor zeeschildpadden.

Strand op Isla Colon op Bocas del Toro

Hotspot Panama 

Het stadje Bocas del Toro heeft zich de afgelopen jaren in rap tempo ontwikkeld tot één van de  populairste reisbestemmingen van Panama. Bocas del Toro is eigenlijk niet meer dan een paar straatjes. Calle 3 is de 'hoofdstraat' en daar vinden we dan ook de meeste restaurants en hotels zijn. Bocas voelt als een warm bad waar niets hoeft en alles mag. Als je het rustig aan wilt doen dan blijf je in de omgeving van het stadje hangen en geniet je overdag van de stranden en 's avonds van het relaxte uitgaansleven. Je kunt ook gaan voor een actievere variant in de vorm van eilandhoppen, het bezoeken van natuurattracties of het beoefenen van watersporten. Een van de charmes van Bocas is dat je er heel makkelijk contact maakt. Er lopen namelijk heel wat individuele reizigers rond. De mensen die je overdag ontmoet op het strand of tijdens een excursie kom je 's avond onherroepelijk weer tegen in één van de gezellige barretjes onder het genot van een koud biertje, een cocktail en reggae. 

Hoofdeiland Isla Colón

Bocas del Toro bevindt zich op Isla Colón. Het hoofdeiland is het grootste en meest ontwikkelde eiland van de archipel waar het meeste te beleven valt. Een van de populairste uitstapjes vanuit Bocas Town is een bezoek aan Boca del Drago. Dit idyllische strand bevindt zich in het uiterste noordwestelijke puntje van het eiland en is goed bereikbaar met de auto of een taxibusje. Het is een smal maar zeer aantrekkelijk strand. Geschikt om te zwemmen en te snorkelen dankzij het rustige en heldere water. Verder kun je er heerlijk relaxen in een van de strandrestaurantjes waar koude pilsjes en verse vis worden geserveerd. Op Isla Colón kunnen verder tal van watersporten en activiteiten beoefend worden. Snorkelen, duiken, surfen, kayakken, paardrijden, yoga, het zijn maar een paar voorbeelden. 

Een watertaxi graag

Een populair tijdverdrijf op Bocas is eilandhoppen. Het vervoersmiddel bij uitstek hiervoor is de watertaxi. Ideaal om een afgelegen strandje te bezoeken of om één van de buureilanden aan te doen. De populairste dagexcursie is naar Boca del Drago. Dit strand bevindt zich op Isla Bastimentos. Hoewel dit eiland maar op een halfuur varen ligt, verschilt het in verschillende opzichten van het meer gepolijste Colón. Zo zijn er zijn minder toeristische voorzieningen voorhanden. Maar er is wel méér wilde natuur. Zo is het strand Boca del Drago een stuk ruiger dan de stranden van Colón. Wie arriveert via de zuidkant van Bastimentos moet zich eerst door de jungle zien te worstelen die drassig kan zijn. Maar eenmaal aangekomen wacht je een heerlijk stuk tropisch strand met ruige golven waar je absoluut niet meer weg wilt. Helaas is er de afgelopen jaren ook wat wildernis gesneuveld als gevolg van toeristische projecten. 

 

 


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring