Bocas del Toro is het toeristische hart van de gelijknamige archipel. Het kleurrijke stadje op Isla Colón is geliefd bij een internationaal gezelschap van backpackers en surfers dankzij de Caribische sfeer, de laagdrempelige barretjes, de paradijselijke stranden en de vele watersportmogelijkheden. Ook natuurliefhebbers worden op hun wenken bediend met de nabijheid van spectaculaire natuurparken en broedplaatsen voor zeeschildpadden.

Strand op Isla Colon op Bocas del Toro

Hotspot Panama 

Het stadje Bocas del Toro heeft zich de afgelopen jaren in rap tempo ontwikkeld tot één van de  populairste reisbestemmingen van Panama. Bocas del Toro is eigenlijk niet meer dan een paar straatjes. Calle 3 is de 'hoofdstraat' waar de meeste restaurants en hotels zijn te vinden. Bocas voelt als een warm bad waar niets hoeft en alles mag. Als je het rustig aan wilt doen dan blijf je in de omgeving van het stadje hangen en geniet je overdag van de stranden en 's avonds van het relaxte uitgaansleven. Je kunt ook gaan voor een actievere variant waarbij je gaat eilandhoppen, natuurattracties bezoekt of watersporten beoefent. Een van de charmes van Bocas is dat je er heel makkelijk contact maakt want er lopen heel veel individuele reizigers rond. De mensen die je overdag ontmoet op het strand of tijdens een excursie kom je 's avond onherroepelijk weer tegen in één van de gezellige barretjes onder het genot van een koud biertje, een cocktail en reggae. 

Hoofdeiland Isla Colón

Bocas del Toro ligt op Isla Colón. Het hoofdeiland is het grootste en meest ontwikkelde eiland van de archipel waar veel te beleven valt. Een van de populairste uitstapjes vanuit Bocas stad is een bezoek aan Boca del Drago. Dit idylische strand ligt in het uiterste noordwestelijke puntje van het eiland en is bereikbaar met de auto. Het is een smal maar zeer aantrekkelijk strand geschikt om te zwemmen en te snorkelen dankzij het rustige en heldere water. Verder kun je er heerlijk relaxen in een van de strandrestaurantjes waar koude pilsjes en verse vis worden gereserveerd. Verder kunnen er op Isla Colón tal van watersporten en actviteiten beoefend worden. Snorkelen, duiken, surfen, kayakken, paardrijden, yoga, het zijn maar een paar voorbeelden. 

Een watertaxi graag

Een populair tijdsverdrijf op Bocas is eilandhoppen en het vervoersmiddel bij uitstek hiervoor is de watertaxi. Ideaal om een afgelegen strandje te bezoeken of om één van de buureilanden aan te doen. De populairste dagexcursie is naar Boca del Drago, een strand dat zich bevindt op Isla Bastimentos. Hoewel dit eiland maar op een halfuur varen ligt, verschilt het in verschillende opzichten van het meer gepolijste Colón. Er zijn minder toeristische voorzieningen voorhanden maar er is méér natuur, hoewel er de afgelopen jaren helaas ook wat wildernis is gesneuveld als gevolg van toeristische projecten. Het strand Boca del Drago is een stuk ruiger dan de stranden van Colón. Als je arriveert via de zuidkant van Bastimentos moet je je eerst zien te worstelen door de jungle die drassig kan zijn. Maar eenmaal aangekomen wacht je een heerlijk stuk tropisch strand met ruige golven waar je absoluut niet meer weg wilt. 

 

 


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring