Reisinspiratie voor Arrecife

Arrecife kan aangenaam zijn, zeker op een zonnige dag. Vooral de boulevard ter hoogte van het centrum nodigt uit om te slenteren. Met ruim 63.000 inwoners is Arrecife met enige afstand de grootste stad in Lanzarote. De eilandhoofdstad vormt een mooie excursie voor wie ook het niet toeristische Lanzarote wil proeven of simpelweg lekker wil eten en proeven van de Lanzarotewijnen. 

Ontspannen aan de boulevard

Een wandeling Arrecife zou goed kunnen beginnen in de omgeving van het Gran Hotel, het bekendste hotel van de stad. Daar vind je al snel Islote de Fermina, ontworpen in de jaren 70 door César Manrique. Een in de zee uitstekende rotsarm waar Manrique de baden voor zijn rekening nam. Vandaar is het fijn lopen aan de boulevard richting Castillo de San Gabriel, het aantrekkelijkste gedeelte van Arrecife. Je kunt via twee paden de zee inlopen en het kasteel bezoeken. In dit gebied is het ook een aanrader om op zoek te gaan naar een fijne lunchlocatie. Dat is zo gebeurt want als je 50-100 meter de binnenstad insteekt, heb je zo een aantal goede lokale plekken te pakken voor een aangename lunch al dan niet met een voortreffelijke witte Lanzorotewijn.  

Nog verder op stap in Arrecife

Wie goed in zijn tijd zit, loopt van Castillo de San Gabriel richting de nieuwe jachthaven waar grote cruiseschepen aanmeren. Een ambitieus project met kubistische architectuur. Toch lijkt het niet helemaal geslaagd afgaande op de weinige aanloop hier. De omgeving wordt minder aantrekkelijk als we koers zetten naar het tweede fort van Arrecife: Castillo de San José. In dit kasteel huist ook een museum, het museum voor eigentijdse kunst, waarvoor je een entree van 5 euro betaalt. Het museum valt enigszins tegen, maar het restaurant en de bar zijn hier zeker aanraders. Ook in dit kasteel heb je op het dak een fraai uitzicht, in dit geval op de jachthaven en de haven van Arrecife. 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring